Enciklopedija hrvatskih ginova 28.: Old Gods Distillery, Nedelišće (Svarun, Old Druid, Veles)

Međimursko Nedelišće ima destileriju koja je svoje ginove posvetila slavenskim bogovima!

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Old Gods Distillery
Lokacija i mjesto kuhanja: Novakova 8a, 40305 Nedelišće
Vlasnik: Velimir i Goran Slaviček
Godina osnutka: 2019.
Godišnja proizvodnja: do 2.500 l
Destiler: Velimir Slaviček
Gdje se može kupiti: Destilerija (Novakova 8a, Nedelišće), L’erotic The house of gin and spices (Maruševečka 8, Zagreb), Dućkas Zagreb (Božidara Magovca 23, Zagreb), Angry Moose (Kralja Tomislava 2, Čakovec; Trg Kralja Tomislava 4, Varaždin), Vino i fino (Trg Bana Jelačića 3, Prelog), Web shop Vino i fino – Vinoteka i delicije

Vrste ginova:

SVARUN London dry gin

Svarun je vrhovni bog starih Slavena pa smo tako našem London dry ginu nadjenuli njegovo ime. Baza za gin je destilat rajnskog rizlinga i bijelog pinota iz vlastitog vinograda. Kod destilacije se koristi 18 biljaka koje u kombinaciji s vinskim destilatom daju ovome ginu posebnu notu.

OLD DRUID Mistletoe infused gin

0ld druid je gin u kojem nakon destilacije maceriramo listove bijele imele. Za ljekovitost imele znali su još i stari druidi te je za njih bila sveta biljka. Otuda i dolazi ime ovog gina jedinstvenog u cijelom svijetu, okrunjenog srebrnom medaljom s 3. međunarodnog ocjenjivanja rakija i likera u Zagrebu. Jedinstvene zelene boje koja je dobivena potpuno prirodno maceracijom iz listova imele i jedinstvenog herbalnog okusa.

VELES Blueberry infused gin

Drugi gin iz serije starih bogova dobio je ime po Velesu, staroslavenskom bogu podzemlja i usjeva. Borovnice koje nabavljamo od lokalnog OPG-a maceriraju se 60 dana u ginu te mu daju lijepu voćno slatkastu notu i duboku crvenu boju.

 

Povijest destilerije:
S proizvodnjom gina i voćnih rakija počeli smo se baviti 2000. godine iz hobija i kao nastavak tradicije proizvodnje voćnih rakija koja se proteže još od naših pradjedova i djedova pa tako je 2019 godine logično bilo da tu našu tradiciju podijelimo i s drugima. Za ime destilerije odabrali smo Stare bogove za promicanje kulture i bogova starih Slavena čiji smo potomci.

O Slavenima se malo zna jer nisu ostavili mnogo pisanih tragova. Legende i priče prenosile su se s koljena na koljeno, ali nisu snimljene. Nema mnogo sačuvanih spomenika i građevina jer su uglavnom bili izrađeni od drveta.

Kao bazu za proizvodnju gina odabrali smo vinski destilat jer se nalazimo u Međimurju, koje je poznato kao vinska regija.

FACEBOOK:  Old Gods Distillery | Facebook

INSTAGRAM: Old Gods Distillery (@oldgodsdistillery)

KONTAKT: oldgodsdistillery@gmail.com / 095 817 5572

Enciklopedija hrvatskih ginova 27.: Iguana gin, Samobor (Menestys j.d.o.o.)

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.