Enciklopedija hrvatskih ginova 27.: Iguana gin, Samobor (Menestys j.d.o.o.)

Od sada se ovih dana svuda pije Iguana!

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Menestys j.d.o.o.
Lokacija i mjesto kuhanja: Samobor
Vlasnik: Neven Jercel
Godina osnutka: 2021.
Broj zaposlenih: 2
Godišnja proizvodnja: 5.000 kom
Nit vodilja/slogan: Život je prekratak da bi pili loš gin
Gdje se može kupiti: Konzum, L´erotic Fruit, spices & Herbs, u specijaliziranim trgovinama, u boljim kafićima i direktno od nas
Vrste ginova: Iguana gin

Budući da se na tržištu pojavilo mnogo craft ginova cilj nam je bio napraviti nešto drugačije. Iguana gin je svojom bojom, efektnošću i privlačnošću bio pun pogodak za osvojiti tržište. Sirovine koje koristimo su isključivo domaćeg porijekla, bez korištenja ikakvih ekstrakata, umjetnih boja ili zaslađivača. Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji u procesu maceriranjem ispuštaju svoja eterična ulja i to je razlog drvenaste note. Od sastojaka još koristimo gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka ponešto ostane i tajna.

Glavni i najbitniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv su cvjetovi plavog graška (Flower Pea butterfly). U procesu maceriranja gina s cvjetovima plavog graška ostaju enzimi koji su zaslužni za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselosti i u doticaju s tonicom (ukoliko tonic ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Promjena boje daje našem ginu dodatni WOW efekt. Ako se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena je zagarantirana.

Glavne značajke Iguana gina su izvornost i 100% hand made proizvod. Od proizvodnje, do flaširanja, etiketiranja i pakiranja, svaka boca ima svoj put i svoju priču kao i cilj da vam uljepša dan.

Mala povijest destilerije:
Iguana gin je ugledao svijetlo dana u maloj craft destileriji “Supreme distillery” 2018. godine u Samoboru kao Chameleon gin, zajedno sa Strength navy ginom i Supreme votkom. Zbog proširenja posla, boljih uvjeta rada i poslovanja prelazimo na novu lokaciju gdje su proizvodne mogućnosti puno veće te mijenjamo ime u Iguana gin. Osluškivanjem tržišta osim imena našem ginu promijenili smo i udio alkohola s 44% na 40% kako bi ga još vise približili istančanim nepcima naših konzumenata.

Naš put se i dalje nastavlja s vizijom kojom smo i krenuli, a to je da budemo posebniji i drugačiji od drugih i da se svatko tko je probao naš gin vrati s novim pozitivnim iskustvom.

Web: www.iguanagin.com
Facebook: https://m.facebook.com/Iguana-Gin-109080070876384/?ref=page_internal
Instagram: https://instagram.com/iguana_gin?utm_medium=copy_link
Mail: iguanagin@gmail.com

Enciklopedija hrvatskih ginova 26.: Cantun Distillery, Svirče, otok Hvar (Gin HVAR22)

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.