Enciklopedija hrvatskih ginova 26.: Cantun Distillery, Svirče, otok Hvar (Gin HVAR22)

Sa Hvara nam dolazi priča o ginovima napravljenim isključivo od otočkih sastojaka s posebnim naglaskom na vinskom destilatu lokalnih vina i hvarskoj smrici

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Cantun Distillery
Lokacija i mjesto kuhanja: Svirče, otok Hvar
Vlasnik: TTNY d.o.o.
Godina osnutka: 2017.
Broj zaposlenih: 4
Mjesečna proizvodnja: 2000 l
Destiler: Antun Carić
Nit vodilja/slogan: „The power of indulgence. Magic of nature.“
Gdje se može kupiti/popiti: Trenutno se može kupiti preko naše web stranice, u pripremi je uređenje unikatne točionice/dućana na Hvaru „Hvar 22“, gdje će kupci moći sudjelovati u radu destilerije i kupiti gin po želji. Budući da radimo u ograničenim količinama, o svim budućim mjestima prodaje naši kupci će biti obaviješteni putem Facebooka i Instagrama.

Vrste ginova:
Purple Rain, Black, Original, Strong i Pure

Mala povijest destilerije:
Antun Carić iskusan je destiler čije se dugogodišnje iskustvo poklopilo s vizijom tri prijatelja iz Zagreba. Njihova se ideja o kvalitetnom ginu, jedinom na ovom području rađenom od vina, poklopila s kvalitetom destilerije Antuna Carića.

Dugogodišnjim istraživanjem i biranjem najkvalitetnijih i autohtonih hrvatskih sastojaka, dobili smo gin koji se izdvaja iz mase jer je ručno rađen od vina s otoka Hvara i u ograničenim količinama. Predanost radu Antuna Carića te zaljubljenost u Hvar i ideja o kreiranju jedinstvenog hrvatskog gina, urodila je jedinstvenim proizvodom koji nema konkurencije.

Zanimljivosti:
Gin Hvar 22 stiže s najsunčanijeg otoka s čak 2.726 sunčanih sati – otok Hvar, jedinstveno je mjesto gdje bujna vegetacija nudi pregršt luksuznih sastojaka za izradu posebnoga gina. Zlatne bobice hvarske smrike (op. a. divlja borovica) su temelj gina jer imaju čak tri puta intenzivniji okus od crne borovice.

Njihov se okus i aroma savršeno sljubljuju s profinjenim aromama aromatičnog bilja – lavande i smilja uzgajanog po ekološkim principima na vlastitim nasadima te divljeg lovora i ružmarina koji nadograđuju profinjenu piramidu okusa HVAR22 gina. Bilje se ručno bere i obrađuje prije destilacije.

Web: http://www.ginhvar.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gin.hvar22
Instagram: https://www.instagram.com/gin.hvar22/?hl=en
Kontakt mail/telefon: ginhvar@ginhvar.com / 095 7260 632

Enciklopedija hrvatskih ginova 25.: Destilerija Magdić, Slunj

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.