Enciklopedija hrvatskih ginova 25.: Destilerija Magdić, Slunj

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Destilerija Magdić
Lokacija i mjesto kuhanja: Donje Taborište 147, 47240 Slunj
Vlasnik: Igor Magdić
Godina osnutka: 2010
Broj zaposlenih: 2
Godišnja proizvodnja: 6000 boca
Destiler: Igor Magdić
Nit vodilja/slogan: Muškarce hrabri, žene opušta
Gdje se može kupiti/popiti: Trgovine Mrkvica

Vrste ginova: London Dry Gin

Mala povijest destilerije:
Destilerija Magdić je mala obiteljska destilerija koja se tradicionalno više generacija bavi preradom voća iz vlastitog voćnjaka te proizvodnjom rakija, likera, gina i viskija. Naša misija je napraviti destilate ograničenih serija koje premašuju najviše industrijske standarde za ukus, kvalitetu i autentičnost.

Destilerija je smještena u gradu Slunju mjestu Donje Taborište iznad rijeke Korane i Slunjčice koje su ujedno i jedne od najčišćih rijeka na svijetu iz kojih crpimo vodu kao jedan od najbitnijih sastojaka za kvalitetu i autentičnost destilata

Nalazimo se 31 km od nacionalnog parka Plitvička jezera, 100 km od Zagreba te 1 km od Rastoka . Što nas čini savršenom destinacijom za uživanje u prirodi uz čašicu našeg tradicionalnog pića. Krajem 2019 godine smo otvorili novu destileriju koju smo opremili i uredili s najsuvremenijom tehnologijom Njemačkog proizvođača destilatora Kothe Destillationstechnik. Spajanjem moderne tehnologije i tradicionalnih receptura naših djedova došli smo do savršene tekućine koja nas je pozicionirala u sam vrh svjetske proizvodnje i kvalitete jakih alkoholnih pića.

Na obiteljskom imanju Magdić nalaze se destilerija, kušaona, prostor za preradu i fermentaciju voća i voćnjak. Nudimo vam upoznavanje s cijelim proizvodnim procesom od prerade voća preko fermentacije do destilacije te degustiranje proizvoda u kušaoni i uživanje u voćnjaku uz vama najdraže odabranu rakiju, liker ili možda gin–tonic.

 

Facebook: Magdić rakija i likeri
Instagram: @rakije.magdic
Kontakt mail/telefon: 099 401 79 78

Enciklopedija hrvatskih ginova 24.: Vina Bibich, Plastovo, Gin G.73

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.