Svi hrvatski pelinkovci: Mala enciklopedija biljnih likera: 10. Sempervivum Distillery Poreč

Pelinkovac iz Sempervivum destilerije je najbolje ocijenjeni pelinkovac na Vinistri 2023. s visoka 93 boda. Odležavanje destilata se vrši u bunaru iz 1910 godine na dubini od devet metara

by Ribafish
0 komentar

Naziv destilerije/proizvođača: Sempervivum Distillery Poreč
Adresa destilerije/proizvođača: Veleniki 22, 52440 Poreč
Vlasnik: doc. dr. sc. Marko Fabić
Godina osnutka i početka destiliranja pelinkovca: 2006
Broj zaposlenih: 10
Master Distiller: Marko Fabić
Filozofija brenda – slogan koji vam je nit vodilja: Ki če najde kako, ki neče najde skužu
Gdje se mogu kupiti/nabaviti vaši pelinkovci: U preko 500 dućana, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Slovenija…
Maloprodajna cijena na dan pisanja teksta: 1L – 20,5 Eura, 0,7 – 20,5 Eura, 0,5 – 13,5 Eura

Brend/Brendovi pelinkovaca i zapremina boca:
Pelinkovac 28,5 % Alk., poznat pod nazivom pelin, je gorki biljni liker koji sadrži biljku pelina (lat. Artemisia absinthium) i nekoliko dodatnih ljekovitih aromatičnih biljaka. Ovaj aromatični okus je rezultat pažljivo odabranih trava i korijena, koji su macerirani u rakiji nekoliko mjeseci, primjenjujući pritom našu tradiciju i mudrost u proizvodnji rakije.

Namijenjen je za sve istinske ljubitelje pelinkovca koji prepoznaju kvalitetu i poseban okus. Pelinkovac preporučujemo konzumirati rashlađenog s kriškom svježeg limuna, u dobrom društvu. Isprobajte istinski domaći pelinkovac koji je jednostavno najbolji!

Mala povijest destilerije:
U toku studija elektrotehnike, 2006, otvara se obrt Sempervivum, destilerija, kao financijska pripomoć za mogućnost nastavka studija. S nekoliko tradicionalnih rakija, i puno volje i želje za popularizacijom tada zapostavljenog pića domaćih rakija i likera, razvoj je tekao polako, ali s jakim temeljima baziranim na kvaliteti i dizajnu. Potvrda kvalitete dolazi u posljednjih 7 godina – osvojeno je preko 200 medalja, od toga više od polovice zlatnih.

Najponosniji smo na naše proizvode Gin Aldo 52, SLOE GIN Karolina 58, koji su postigli višestruka zlata na domaćim i međunarodnim natjecanjima alkoholnih pića. Među prvima, ako ne i jedini u Hrvatskoj imamo u ponudi FERATA – Single Malt Whisky, BARBA – Dark Rum, BASTARDO – Spiced Rum, ALDO 52 – Aged Barelled Gin – Solera Riserva, koji su u kratkom vremenu na tržištu osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje na LSC, HUM, GINISTRA…

Zanimljivosti:
Pelinkovac iz Sempervivum destilerije je najbolje ocijenjeni pelinkovac na Vinistri 2023. s visoka 93 boda. Odležavanje destilata se vrši u bunaru iz 1910 godine na dubini od devet metara gdje novac nije vrijeme!

 

Web: www.sempervivum.hr

Facebook: www.facebook.com/marko.fabic.7

Kontakt mobitel i mail adresa: 091 520 3090 /marko.fabic@gmail.com

 

——————————–

Ostale proizvođače pelinkovaca pronađite na sljedećim linkovima:

Svi hrvatski pelinkovci: Mala enciklopedija biljnih likera 9. Darna d.o.o., Rovinj

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.