Enciklopedija hrvatskih ginova 32.: EKO borovnice Lisjak (Blueberry gin – puni Good Spirit d.o.o.)

Po prvi puta u enciklopediji hrvatskih ginova imamo primjer da destilerija proizvodi i puni gin po narudžbi uzgajivača borovnica! Dame i gospodo, upoznajte EKO borovnice Lisjak i Good Spirit d.o.o.!

by Ribafish
0 komentar

Službeni naziv destilerije: Good Spirit d.o.o.

Lokacija i mjesto kuhanja: Mursko Središće

Vlasnik: Davor Balaško, Mladen Kelnarić

Godina osnutka: 2016.

Broj zaposlenih: 2

Godišnja proizvodnja: 10.000 litara

Destiler: Mladen Kelnarić

Mala povijest destilerije:

Good Spirit destilerija osnovana je 2016. godine i bavi se proizvodnjom likera, rakija i ginova na tradicionalan način, isključivo upotrebom prirodnih sastojaka bez upotrebe aditiva, boja i kemijskih sastojaka.

Good Spirit priča temelji se na dugotrajnoj tradiciji proizvodnje rakije u gornjem Međimurju (žgajaranje). Likeri se dobivaju od vinskog destilata koji se oplemenjuje prirodnim sastojcima, a karakteriziraju ih netipični okusi, fini miris, lijepe boje i bistrine.

Proizvodi destilerije osvojili su velik broj prestižnih međunarodnih i domaćih nagrada, od kojih se ističu 2 IWSC zlata, 2 IWSC srebra, 2 IWSC bronce, nekoliko šampiona kvalitete…

Veselo, marljivo i ljubičasto carstvo EKO borovnica Lisjak!

U Šenkovcu, nedaleko od Čakovca prostire se naše obiteljsko imanje – hektar zemlje na kojeg smo jako ponosni. Uzgajamo više od 3500 biljaka koje donose plodove u obliku ekološki uzgojenih borovnica, ponosnih nositelja zelenog europskog listića. Od veselog i poučnog hobija, kroz 10 godina uzastopnog rada i unaprjeđivanja, borovnice su postale puno više – naš doprinos ekološki osviještenom i zdravom društvu! Zrno po zrno – pogača, a bobica po bobica – slasni proizvodi u kojima mogu uživati baš svi, čak i oni koji misle da borovnica nije njihov prvi izbor.

Osim samih sirovih plodova, naš vrijedni tim obožava isprobavati nove recepte s borovnicama i proizvoditi razne poslastice poput pekmeza, slatko-ljutih umaka, preljeva za sladolede. Sve što možeš zamisliti – uz borovnice postaje još sočnije i slađe!

Uz sav vrijedan rad, naučili smo se svijet promatrati kroz ljubičaste naočale – a pod njima ima mjesta za svih! Jedva čekamo da uz malo svježih borovnica i ti učiniš svoj svijet slađim!

 

MISIJA EKO BOROVNICA LISJAK

U našoj obiteljskoj oazi, borovnice nisu slučajan odabir. Od samog uzgoja do proizvodnje slasnih prehrambenih proizvoda, na umu imamo sve dobrobiti ovog zdravog voća. Naša misija je upravo približiti moć tamnoplavih bobica svima onima koji cijene rad, trud i požrtvovnost uzgoja, posebno onog koji ne šteti našoj planeti.

Borovnice, osim svog specifičnog okusa i primjene u različitim delicijama, sadrže brojne zdravstvene benefite. Sljedeći put kada posegneš za jednom od njih, sjeti se kako malim zalogajem provjereno smanjuješ šanse pojave zloćudnih bolesti poput raka te bolesti srca i krvožilnog sustava.

Dok se na svojim poljima o borovnicama brinemo poput vrijednih pčelica, ti ćeš kroz uživanje u njima osigurati slonovsko pamćenje i sokolov vid.

DOBRO RASPOLOŽENJE, ODLIČNA HRANA I JOŠ BOLJE DRUŠTVO!

U branju borovnica sudjeluju i vrijedne ručice naše malene djevojčice koja posebno uživa u tome. Kako bismo se pobrinuli da nam kćerkica nije usamljena, u njezinom se društvu mogu pronaći solitarne pčelice za oprašivanje, pas Harley i indijske patke trkačice! Svi zajedno pomažu u dostavi borovnica te se brinu da u roku od (najviše) 24 sata nakon narudžbe, borovnice budu na tvojem kućnom pragu.

Doručak, užina, večera – mogućnosti s borovnicama idu u nedogled, a još su slađe kada znamo da su uzgojene uz puno rada i odricanja te „začinjene“ povjerenjem svih kupaca koji dijele našu veselu viziju. Podrži nas svojom narudžbom i postani važan kotačić u našoj zdravoj i slasnoj ljubičastoj avanturi!

Kako od samog početka imamo i preradu, eko pekmeze, sirupe, preljeve. Tako smo uveli i liker od borovnica pa smo prije dvije godine došli na ideju da u suradnji s destilerijom Good Spirit napravimo i Blueberry gin. Malo smo se raspitivali i guglali pa vidjeli da u Hrvatskoj još nema gina od borovnica, to nam je bio još veći poticaj da napravimo i jedan takav. I pokazao se odličnim. Kupci su bili oduševljenim okusom, mirisom a i bojom.

Prvi hrvatski gin od borovnica. Osim klekovih bobica (borovica), u proizvodnji su se koristile ekološke borovnice, a rezultat je dry gin neodoljivog voćnog okusa koji je nakon destilacije kratko maceriran borovnicama čime je dobivena prekrasna boja. Vrhunska kvaliteta gina kojeg odlikuje iznimna pitkost i savršeno se uklapa u mnoga miješana pića, a sve zahvaljujući šesterostrukoj destilaciji i najkvalitetnijim sastojcima. Za nas proizvodi i puni Good spirit!

Blueberry gin se može kupiti kod nas na našoj adresi Marsala Tita 47, Šenkovec, u Međimurskom štacunu u Čakovcu i šaljemo ga po cijeloj Hrvatskoj.

 

Face: Eko Borovnice Lisjak

Ig: eko_borovnice_lisjak

Mail: borovnice.lisjak@gmail.com

098 934 2671 Leo

 

Enciklopedija hrvatskih ginova 31.: Badel 1862 d.d. (Sax Gin)

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.