Svi hrvatski pelinkovci: Mala enciklopedija biljnih likera 8.: Nimco Brands & Liqueurs d.o.o., Bestovje, Pelin Kräuter & Rustiq

Pelin Kräuter je poznat po svojoj karakterističnoj boci, a jako je dobro ocijenjen od strane ženskih potrošača. Ima lagan, herbalan i voćni okus. Ugodno je sladak, a njegov nježno gorki završetak pruža savršeno iskustvo!

by Ribafish
1 komentar

Naziv destilerije/proizvođača: Nimco Brands & Liqueurs d.o.o.

Adresa destilerije/proizvođača: Športska 1, 10437 Bestovje

Vlasnik: Nikola Serdar

Godina osnutka i početka destiliranja pelinkovca: Tvrtka je osnovana 1983., a pelinkovac smo počeli proizvoditi od 2007. godine

Broj zaposlenih: 12

Master Distiller: Ing. Dražen Fabekovec

Filozofija brenda – slogan koji vam je nit vodilja: Pelin koji (se) najbolje spaja

Gdje se mogu kupiti/nabaviti vaši pelinkovci: U svim većim maloprodajama u Hrvatskoj, benzinskim postajama, suvenirnicama, restoranima, kafićima…

Maloprodajna cijena na dan pisanja teksta: €12,95 i €15,95

Brend/Brendovi pelinkovaca i zapremina boca: Pelin Kräuter 1,0 L, 28% vol.; Rustiq premium pelin 0,7 L, 35% vol.

Prema provjerenoj, tradicionalnoj recepturi Pelin Kräuter proizveden je od različitih vrsta aromatičnog i ljekovitog bilja, među kojima dominira ekstrakt ljekovite biljke pelin. Servira se kao aperitiv ili digestiv u restoranima, a vjeran je drug i u cjelovečernjim izlascima do ranih jutarnjih sati. Iako se radi o piću namijenjenom i muškom i ženskom spolu, ipak se volimo pohvaliti činjenicom da je Pelin Kräuter brend pelinkovca koji je najbolje ocijenjen od strane ženskih potrošača. Ima lagan, herbalan i voćni okus. Ugodno je sladak, a njegov nježno gorki završetak pruža savršeno iskustvo.

Pelin Kräuter je gorki biljni liker koji se može konzumirati samostalno i kao long-drink. Ima mekši okus u odnosu na slična pića na tržištu. Snaga okusa izražava se kroz umjereno toniranu gorčinu u kombinaciji s minimalnom dozom sladora. Konzumira se ohlađen, uz dodatak leda u klasičnoj čaši od 2 dcl, a po želji se dodaje i kriška limuna.

Iako je po izgledu i okusu avangardan, Rustiq premium pelin je u svojoj osnovi izuzetno tradicionalno njegovan. Smatramo ga nektarom pelina, posebnim među pelinkovcima. Rustiq premium pelin namijenjen je za opuštanje, trenutak dobrog raspoloženja s prijateljima ili kao luksuz na dohvat ruke u ono malo vremena koje posvetimo sebi.

Mala povijest destilerije:

Nimco Brands & Liqueurs je tvrtka osnovana 1994. godine od strane Nikole Serdara – vlasnika tvrtke NIM GmbH koja je do tada već jedanaest godina uspješno poslovala na njemačkom tržištu. Hrvatski je proizvođač jakih alkoholnih pića koji u svom asortimanu broji 23 brenda koji samostal­no funkcioniraju na tržištu i patentno su zaštićeni.

Kvaliteta i inovativnost u osmišljavanju proizvoda i brendova osnovna je misao vodilja u svakodnevnom poslovanju što rezultira visokim udjelom prihoda ostvarenih na europskom tržištu, u ukupnim prihodima tvrtke. Preko 50% ukupnih prihoda Nimco ostvaruje kroz prodaju vlastitih brendova na tržištima sjeverne Europe.

Tvrtka ima i vlastiti proizvodni pogon u Bestovju te kontinuirano ulaže u tehnološki napredak i razvoj. No ne smatramo se proizvođačima već stvarateljima novih vrijednosti. Zanimljivo je spomenuti da je Pelin Kräuter prvo hrvatsko jako alkoholno piće koje je još u 2008. godini dobilo službeno odobrenje Coca-Cola Atlanta za cross-promociju Pelin Kräutera i Coca-Cola Zero.

Zanimljivosti:

Posebnost ovog biljnog likera je što u kombinaciji s gaziranom vodom s okusom agruma postaje nešto sasvim suprotno – Pelicano. Pelicano se poslužuje u visokoj čaši od 2 dcl s puno leda, i za razliku od Pelina, ovo osvježavajuće piće obožavaju žene. Stoga se preporučuje svim ljubiteljima Pelina da svoje piće podijele sa svojim „boljim polovicama“.

Pelin je prepoznatljiv po upečatljivom crveno-zelenom dizajnu, no ono što ga ističe još više je ravna prednja strana boce. Namijenjen ribarima, moreplovcima, ali i onima koje muči morska bolest, polegnuta boca Pelina će dobro podnijeti uzburkano more i pružiti olakšanje nakon neugodne plovidbe.

Ako volite dobro društvo i veselu atmosferu, Pelin Kräuter je piće za vas. Na stražnjoj strani boce otisnuti su brojevi nepravilnim redoslijedom. Natočite rundu za ekipu i pogledajte na kojem broju se sada nalazi tekućina. Igrač čiji je rođendan najbliži tom broju ima čast preuzeti organizaciju točenja sljedeće runde.

Web: https://www.nimco.hr/

Instagram: https://www.instagram.com/pelin_krauter/

Facebook:  https://web.facebook.com/pelin.krauter

Kontakt mobitel i mail adresa: info@dalmatino.com / 01-3096-707

 

Ostale proizvođače pelinkovaca pronađite na sljedećim linkovima:

Svi hrvatski pelinkovci: Mala enciklopedija biljnih likera 1. Aura, Buzet

 

 

 

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Svi hrvatski pelinkovci: Mala enciklopedija biljnih likera 2. San Mauro, Momjan - Ribafish 7 lipnja, 2023 - 09:08

[…] Svi hrvatski pelinkovci: Mala enciklopedija biljnih likera 8.: Nimco Brands & Liqueurs d.o.o., … […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.