Dođite na “Zalazak sunca” i “Koncert u vinogradu” u Brodskom Stupniku

I ove godine TZ MERIDIANA SLAVONICA poziva vas na čaroban zalazak sunca u vinogradu u Brodskom Stupniku, uz kušanje lokalnih vina i glazbu Gele i prijatelja, u petak 16.06.2023. (iz Zagreba možete doći izletničkim vlakom!)

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ već treći put održat će se hedonistički događaj „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, tvrtke Zlatne riječi i TZ Brodsko-posavske županije. Na zalasku 16.06.2023. svoja će vina predstaviti vinarije Galić, Grozdanović, Jakob, Vučković i Jurković. Zalogaje će pripremiti hotel Stupnički dvori, a glazbom će posjetitelje razveseliti Gelo i prijatelji. Posebna atrakcija ove godine je izletnički besplatni vlak iz Zagreba koji će dovesti goste na događaj i vratiti ih u Zagreb, nakon opuštenog uživanja u hrani i vinu. U vlaku će vinskim turistima uvod u vinogorje pripremiti prof. Marija Vukelić, na autorskoj radionici „Graševina na tračnicama“.

Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od 16:00 – 21:00h. Na događaju će posjetitelji moći kušati vina s područja TZ Meridiane Slavonice, s obronaka Dilj gore, na položajima idealnima za uzgoj vinove loze koja daju vrhunska vina. Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta, koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima u općinama Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela.

Upravo s tih položaja predstavit će vinari svoja vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – graševina, chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti ulaznicu (čašu) u iznosu od 10,00 € s kojom će moći kušati vina kod izabranih vinara. Uz vina, prigodne zalogaje „finger food“ od lokalnih namirnica pripremit će restoran Stupnički dvori.

PROGRAM:
16:00 – 21:00 h – izlaganje vinara Meridiane Slavonice (Galić, Jakob, Grozdanović, Vučković, Jurković)

16:00 – 16:45 h, Vinska radionica -„Vina našega kraja“, moderatorica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina 5 vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do četvrtka 15.6. u 12h na – info@tzms.com.hr.

17:30 h Službeno otvorenje manifestacije, Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare koji predstavljaju svoja vina

18:00 h Koncert u vinogradu: Gelo & Prijatelji

U 19h počinje foto nagradni natječaj. Na njemu sudjeluju posjetitelji ove manifestacije. Zadatak je sa svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti na događaju s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora: noćenje za dvoje u villi Melani, Oriovac.

Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori priprema večeru “Okusi Graničarskog Posavlja“ s Galić vinima s početkom u 20:30. Večeru treba posebno rezervirati na mail restorana info@stupnicki-dvori.hr

Više informacija o događaju pročitajte na FB događaju: https://shorturl.at/uQR56

Rezervacija vlak/zalazak: Mateja Pejanović, dir. TZ Meridiana Slavonica, mob 099 300 0088 info@tzms.com.hr

Kontakt za medije/press akreditacije: Marija Vukelić, prof., Zlatne riječi,

marijavukeliczg@gmail.com, mob: 098 277301

Fotografije: Julio Frangen/TZ Meridiana Slavonica

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.