Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc: Nikola Božić napada!!!

by Ribafish
1 komentar

Dok Đurina hiža iz koje je sve krenulo ponosno prima rezervacije i puni stolove, a njegov “Deda ide po svetu”, Reshetka će ovo ljeto zagolicati maštu i okusne pupoljke sretnika koji će se naći na atraktivnim lokacijama duž Jadrana.

Sve je ovo skupa neumorni Nikola Božić koji samo jako voli dvije stvari: dobru hranu i pošten rad. OK, i pivicu i gemišt, ali nećemo sad o tome, nego prenosimo tekst s portala Vilicom kroz Hrvatsku da vidite što nam Nidžoja sprema za ljeto!

Fine Street Food!

Nikola je svoju ljubav prema kvalitetnim namirnicama u ovom izazovnom razdoblju pandemije pretočio u izuzetnu priču dostave vrhunskih proizvoda po cijeloj Hrvatskoj, a ova hvalevrijedna priča je odjeknula i van granica Lijepe naše pa se projekt “spasi što se spasiti da” u vrijeme najstrožih mjera u kojima su restorani ostali zatvoreni pretočila u “Deda ide po svetu” koji i dalje brine za ljubitelje kvalitetnih komada mesa. Nikola ni tu nije stao već je u potrazi za kvalitetom odlučio i sam dati svog konja za trku. U ovom slučaju, to su goveda, križanci wagyua i holsteina. Životinje su svoj novi dom pronašle u PP Žumberak, a ovo je zasigurno prvo wagyu govedo koje u Hrvatskoj slobodno pase na 20 hektara.

Očito je da se Nikolin entuzijazam i vizija prelijevaju na sva područja vezana uz kvalitetu u gastronomiji, a upravo tako se rodila i nova priča koja nas je zaintrigirala.

U današnje vrijeme najveće ljubavne priče počinju online, tako se, upravo na društvenim mrežama dogodila i ona između Reshetke i Katarine Vrenc, chefice koja je svoj zanat vrhunski ispekla na studiju gastronomije. Katarina i Nikola su kroz razgovor shvatili da im se promišljanja o gastronomiji i njenoj budućnosti u Hrvatskoj itekako podudaraju i bilo je pitanje vremena kad će se ta zajednička strast pretočiti u konkretan projekt. Na proljeće nas od ovih kreativaca čeka još veća priča, a ovo će je ljeto zahuktati sa svojim konceptom “Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc”.

Odlučili su bilo publike ispipati kroz sezonu gostovanja u desetak restorana duž Jadrana (Istra, Kvarner, Dalmacija, Dubrovnik i otoci). Dok će u ponudi zadržati svoje već nagrađivane gourmet burgere, Katarina će svoj talent pokazati kroz maštovitu pripremu hobotnice, sabljarke, plavorepe tune, a načuli smo da će tu biti i neka kombinacija mora i kontinenta. Jelo u kojem glavnu ulogu dijele hobotnica i svinjska potrbušina već vidimo kao hit ljeta zbog kojeg ćemo se sigurno naći na nekoj od Reshetkinih destinacija.

Deda ide po svetu: Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

 

Nikola je u svom dječačkom zanosu s puno uzbuđenja oko ovog projekta toliko nahvalio Katarinu da smo pohitali čuti par riječi i od nje.

Ova nam je mlada chefica odmah ispričala kako je svoju strast za okusima otkrila već kao dijete, a svoje prvo samostalno jelo je skuhala sa svega 7 godina. Bila je to jednostavna pašta sa salsom, no i danas joj je upravo to jelo jedno od najdražih. Ta ljubav prema hrani je rođena za obiteljskim stolom, a upravo lokalna kuhinja Istre i Kvarnera je ta uz koju veže prva sjećanja okusa i mirisa. Svoj put je, kao što smo već rekli, nastavila na studiju gastronomije pri Aspiri te je tijekom studiranja upoznala mnogo divnih, osebujnih ljudi, chefova i vinara iz cijelog svijeta.

“Lijepo je učiti od najboljih u svojoj branši i s ljudima koji dijele istu strast razvijati nove ideje.”

Katarina ističe da je veliki ljubitelj japanske kuhinje i vrlo često u svojim jelima voli koketirati s njom, no baza svih njenih okusa ipak počiva na lokalnim namirnicama. Cilj ovog projekta “fine street fooda” je ljudima približiti kvalitetan street food koji će također biti pravi hedonistički doživljaj. Ova mlada chefica zrelo promišlja gastro ponudu kod nas te smatra da bi se ona trebala bazirati na lokalnim namirnicama. Nikolina ljubav prema lokalnim namirnicama i konstantna potraga za kvalitetnim proizvodima diljem Hrvatske nam je već svima poznata, a očito je to bila jedna od strasti koja je spojila ovo dvoje entuzijasta.

“Ovaj projekt je zapravo i nastao iz bunta jer naš street food u očima stranaca, a i domaćih ljudi i dalje predstavljaju ćevapi u lepinji i burek. To su jela koja, naravno, obožavam ako su dobro spremljena, ali nije baš dobro za našu gastronomsku budućnost biti prepoznatljiv po specijalitetima tuđih zemalja kada imamo tako puno za ponuditi. Lijepo bi bilo brendirati takva jela kako bi postala prepoznatljiva u svijetu.” rekla nam je Katarina za kraj.

Veselimo se vidjeti što ovaj dvojac nudi, ako je suditi po zanosu i žaru ispod ove Reshetke, ovo je samo početak jedne lijepe hrvatske gastronomske priče.

Sretno i vidimo se negdje na Jadranu ovo ljeto!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Lažni svjedok bistro & bar: Idealan gastro bijeg od stvarnosti u centru metropole - Ribafish 29 listopada, 2020 - 07:53

[…] Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc: Nikola Božić napada!!! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.