Tri nova burgera u tri dana: Egoist, Bicko i Joel Novalja!

by Ribafish
1 komentar

Kao i s testiranjem ćevapa, potpuno sam u zadnje vrijeme omanuo i s burgerima, ali nikad ne reci nikad dvaput i danas pišem o tri nova komada!

Prvo sam išao na doručak u Egoist u Veslačkoj i satro se jelenjim burgerom, zatim su konačno u Bicku ponudili svoj Angus, da bih dan kasnije probao i Joelov burger od hobotnice. Pa evo ukratko dojmova…

1. Jelenji Burger, Egoist Zagreb, Veslačka 17, kod nasipa
https://www.facebook.com/egoist.zagreb/

Sam Egoist Bar je inače više mjesto za popiti pivkana ili fino vino u smiraj dana nakon šetnje uz rijeku Savu, ali odnedavno imaju u ponudi i tri vrste burgera. Igrom slučaja, odmah sam se sjetio srnećih ćevapa kod Nikole Božića u Đurinoj Hiži u Varaždinskim Toplicama, i iako sam već pojeo Club Sandwich i Croissant s kajganom, morao sam reći da i ovom čudu.

Bir, Harambašićeva: Pivovara, pivnica, burgeri i terasa – sve je tu!

Sočno, krupno mljeveno meso, jak umak na bazi češnjaka, mrvičak premekan brioš i hrpa rukole, osnovni su podavi vezani za ovo lijepo veliko čudo koje stoji malih 49 kuna.


Do najviše ocjene su me dijelile dvije sitnice, prva je naravno, previše rukole, koja svojom gorčinom malo odvuče aromu i okus mesa na sebe, a druga predebelo narezana kriška rajčice koja uglavnom s prvim zalogajem izleti na tanjur. Uz izvrsnog Jelenka dolaze i fini hrskavi krumpirići, a pivo kuće je točeni belgijski Grimbergen.

2. Black Angus Burger, Bicko, Stara karlovačka, iza Arene
https://www.facebook.com/bicko.hr/

Karlo Kovačević, nasljednik Bickova carstva, vitez od roštilja i mladić koji stvarno voli meso, konačno je na kartu ubacio i burgere. Radi ih od sorte black angus, pretežno od vrata, s fantastičnim omjerom loja, koji je kao i tajni sastojak koji ubaci netom prije samog završetka smjese – ipak ostao tajna. Malen, ali nestručan žiri, pozvan je da prokomentira testni burger, sastojke te jedan od četiri brioša.

Najbolji zagrebački hamburgeri

Na kraju je pobijedio brioš obližnjeg pekara, a uz izvrstan okus i aromu mesa, i mrvičicu previše kompota od kompota od luka s crnim vinom, dojam je pokvarila, nećete vjerovati, hrpa rukole… Svečano su obećali da će nas poslušati!


Svejedno, kao i kod Egoista, izvrstan, velik, taman pečen vlažan i sočan komad (ovdje samo) junetine i burger koji ćete upamtiti. Svakako treba spomenuti i jaje na oko i kućni hrskavi, netom prženi špek, kojeg uvijek može biti i malo više. Cijena 64 kune, a uz to dobijete i ukusne i pune onion ringse i Bickov BBQ umak, dok se iz čaše smiješi dobra stara Varionica, odnosno njihov Pale Ale.

3. Octoburger, Hotel/Restoran Joel, Novalja, otok Pag
https://www.facebook.com/JoelRestaurantAndBar/

Da se odmah u startu ispričam, iako je naveden kao burger, Octoburger chefa Joela, Denisa Jerkovića, je u biti brioš za burger, svježa salata, mrrrvu predebelo narezana rajčica, komadi 13 satno sous vidane hobotnice u zagrljaju kvalitetno rastopljenog sira s majonezom od jastoga i uz domaće kriške krumpira te sušene kapare, chefov ručni rad. Ovaj specijalitet brutalno mekane, a i dalje tvrde hobe, umak koji te smješta u neku Atlantidu užitaka, I tako seksi mediteranskog šmeka hrskavih aromatičnih zelenih bobica, nešto je najzanimljivije fastfoodno što sam jeo u zadnje vrijeme.


Kako je ipak riječ o elitnom hotelu gdje je odsjeo i sam Steven Gerard (Joel je u vlasništvu obitelji Dejana Lovrena), a na parkingu su bila dva McLarena i neki Mercedesi za koje nisam ni znao da postoje (ljudi su se slikali kraj mog Clija jer su mislili da je zbog nečega specijalan), čovjek bi očekivao puno višu cijenu, ali ona je iznenađujućih 80 kuna.

Zamjerka je samo što smo ga 15 minuta slikali, pa se ohladio, pa nismo dobili onu kompleksnost koju je Denis predvidio kad Hoburger dođe drito na stol. I ja bih unutra malo ukiseljenog motra ili kapulice, sorry… Svejedno, jako dobra stvar! Poslužen je uz bujski San Servolo.

Foto: Vilicom kroz Hrvatsku

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Joel Hotel & Restaurant, Novalja na Pagu: Zaboravite što znate i kušajte jela chefa Denisa Jerkovića! - Ribafish 16 srpnja, 2020 - 07:35

[…] Tri nova burgera u tri dana: Egoist, Bicko i Joel Novalja! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.