Vinska faca poslije placa: Predstavljanje slovenske vinarije TILIA estate u Witrini

U subotu, 29. 10. 2022 na ugodnom druženju pod nazivom Vinska faca poslije placa, vinoljupci su imali priliku upoznati vina slovenske vinarije TILIA estate.

by Ribafish
0 komentar

Uz sjajna vina vinarije Tomaz iz Motovuna (samo što nisu preselili u novi pogon) u wine shopu Witrina Zagrebu, TILIJU je predstavio vlasnik i enolog Matjaž Lemut. TILIA estate – Kuća pinota iz Vipavske doline privatni je vinski podrum, a i životni izazov ovog renomiranog slovenskog enologa.

U proteklih četvrt stoljeća Lemut je esencijalno oblikovao slovensku vinsku scenu, pogotovo u dizanju regionalnih crnih pinota na najviši mogući nivo. No, jučer je na Vinskoj faci Lemut predstavio novitet svoje kuće pinota: rose pjenušac EL – Emperor of Love. Kako mu samo ime govori – u slavu ljubavi. Kao i sva druga njegova vina, i ovaj je pjenušac napravljen s jasnim stavom prema prirodi i odnosu prema konzumentima. Prskati sa što manje pesticida, upotrijebiti što manje enoloških sredstva, ali uz mnoštvo kreativnih ideja, stav je kojim TILIA zaokružuje svoju viziju pod novim sloganom – MY BIO.


Lemut se publici predstavio i s crnim pinotima TILIA estate. Ovaj ekspert za pinot crni i jedan od najvažnijih enologa – konzultanata ovih prostora, osnivač je prvog i jedinog festivala crnih pinota u regiji – Modri Les Noirs. U Witrini su se okupili brojni vinoljupci poput skladatelja i dirigenta Alfija Kabilja i operne pjevačice Irme Dragičević. Manuela Maras, organizatorica, na event pozvala je i posebnu gošću – dizajnericu Nikolinu Poropat.


U Hrvatskoj TILIA estate vina zastupa MIVA.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.