Uvijek se vraćamo u Zlatni Papuk!

I ovoga smo puta očekivali totalni odmor, ogromne količine domaće hrane i divne nasmijane ljude kojima nije teško. I to smo i dobili, Zlatni Papuk je stvarno divan...

by Ribafish
0 komentar

Tradicionalan posjet najljepšoj slavonskoj planini, koja je već godinama je jedna od omiljenih kontinentalnih destinacija brojnih putnika namjernika, ni ovoga puta nije razočarala nikoga osim naše digitalne vage, ali vage ionako ne mogu izmjeriti sreću…

Zato smo upoznali opet nove ljude, vidjeli i isprobali netom izgrađene kuće za odmor uz sam ribnjak OPG-a Boić, jeli i pili nove delicije i prisustvovali manifestaciji koju je loše vrijeme ipak malkice sputalo. Što samo znači da će dogodine biti još bolje!

Zlatni Papuk: Brdo sjajnih sadržaja na najposjećenijoj slavonskoj destinaciji!

Aktivan odmor daje priliku i za upoznavanje cijelog područja TZ Zlatnog Papuka – Velike, Kaptola, Brestovca i Jakšića – čije je bogatstvo moguće otkriti samo ponovnim vraćanjem u srce Papuka.


Dolazak ljeta u Zlatni Papuk obilježen je i otvorenjem sezone kupanja u aquaparku Shhhuma, jedinom slavonskom vodenom parku, koji je prve kupače pozdravio 1. svibnja. Atraktivan, veliki kompleks s nekoliko bazena, tobogana, vodenim tornjem, sporom rijekom i zabavnim sadržajima za djecu od svog otvorenja prošle godine privlači sve više posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Osim zabave za obitelj i aktivnosti za rekreativce, Shhhuma nudi i ukusne specijalitete. Moderne interpretacije klasičnih, tradicionalnih slavonskih jela i finih slastica uz dobar izbor lokalnih vina Kutjevačkog vinogorja, izvrsna su prilika za upoznavanje ovog kraja iz druge perspektive. Shhhuma i dalje ima beskrajne, najčišće i najurednije bazene nadaleko, a u restoranu toče i lokalni gin Castrum!

Poseban pogled na gastronomiju Zlatnog Papuka pružio je i Najduži stol održan u subotu 28. svibnja u Velikoj. Na Najdužem stolu razne su specijalitete pripremili i predstavili stanovnici, ugostitelji i proizvođači područja Zlatnog Papuka te gosti. Izlagači iz cijele Hrvatske, s kontinenta i obale, iz Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine pripremili su svoje izvorne specijalitete, a lokalne proizvode i recepte predstavila su i razna udruženja poljoprivrednika i obrtnika, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te podizvođači s područja TZ Zlatnog Papuka.


„Sinergija posjetitelja i izlagača dala je posebnu atmosferu uz svu gastronomiju i enologiju koju smo imali na Najdužem stolu – stolu dugom oko 500 metara popunjenom hranom i pićem. Stotinjak izlagača iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja došlo je prikazati bogatstvo tradicije i baštine kroz svoje specijalitete. S obzirom na to da se nalazimo u vinarskom kraju jer je područje TZ Zlatni Papuk dio Kutjevačkog vinogorja, i lokalna vina bila su važan dio ove manifestacije“, istaknuo je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk. Dogodine, nadamo se na otvorenom, jedva čekamo ponavljanje gradiva!


Uz otkrivanje lokalne gastronomije i brojne aktivnosti u prirodi, vrijeme provedeno u ovoj slavonskoj destinaciji upotpunit će i ugodan smještaj – od modernih komfornih vila, karakternih tradicionalnih imanja do malih modernih kućica u zelenilu. Najnovija oaza odmora na području Zlatnog Papuka su drvene kućice opremljene maksimalnim komforom na dvije etaže idealne za romantični vikend u dvoje na imanju obitelji Boić s pogledom na jezero i voćnjake.

Mislav Boić, vlasnik imanja, obiteljski je posao započeo uzgojem i preradom jabuka, a njegovi su sokovi – Vitajuice – nadaleko poznati kao izvori vitalnosti. Dvije drvene kućice za odmor tek su od nedavno otvorene za goste, a posebno privlače izdvojenom lokacijom i pitoresknim pogledom na voćnjake i jezero. Sljedeće godine ću ponijeti štapove za pecanje, sad imam vezu!


Mir i tišinu prirode posjetitelji prepoznaju kao najveće bogatstvo i jedinstvenu priliku za odmor i opuštanje. TZ Zlatni Papuk s razlogom je destinacija kojoj se posjetitelji rado vraćaju. Jedan posjet nije dovoljan za upoznavanje raskoši prirode, kulture i gastronomije ovog kraja, ali je izvrsna prilika za zavoljeti Zlatni Papuk, u njemu uživati i odlučiti se vratiti. Još kad vidite kako izgleda doručak kod Boića – stalno ćete se vraćati!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.