Sve hrvatske pivovare 81.: Turopoljska pivovara d.o.o., Staro Čiče

Malo nakon Velike Gorice stoji Staro Čiče, a u njemu na obiteljskoj hacijendi i maleni pogon Turopoljske pivovare!

by Ribafish
2 komentara

Sestra kuha, buraz reklamira, dostavlja i prodaje, šogiji ulijeću kad je potrebno, uskoro planiraju graditi veći pogon i kušaonicu… Stvarno nadamo da će ova lijepa priča zaživjeti, a vi podržite male nezavisne pivare – samo hrabro Turopoljci!

Ime pivovare: Turopoljska pivovara d.o.o.
Mjesto: Staro Čiče
Vrsta: Craft pivovara
Vlasnik: Tamara Horvat
Brewmaster: Ivana Perić
Sjedište: Staro Čiče
Mjesto kuhanja: Staro Čiče
Godina osnutka: 2022
Broj zaposlenih: 0
Mjesečna proizvodnja: 3.000 l
Nit vodilja/slogan: Kuća dobrog piva
Ambalaža: Boce 0,5l i 0,33l – uskoro i bačve
Gdje se može kupiti/popiti: Naše pivo uvijek se može kupiti na kućnom pragu, Caffe bar Chelos (VG), Cafe bar Dobar dan (VG), Caffe bar Fakin (ZG) (uskoro i u svim bolje opskrbljenim bircevima širom Lijepe naše 😊)


Ime piva, stil, Alc. Vol.:
Dekli’ca – Premium Pils 0.5l, Alc 4,5%

O’Tur – Munich Helles lager, 0,5l, Alc 4,9%

Mogut – Stout , 0,5l, Alc 5,3%

Mala povijest pivovare, odnosno kak’ je dekla svarila Deklicu?

Deklićina ljubav prema pivu rodila se davno (iako tata nije imao ništa s tim). Naša je dekla željela sljubiti slad, kvas, hmelj i vodu u najbolje pivo. Mudrica kakva je, odlučila je doznati sve što se može o varenju piva. Pohađala je i završila velike škole, kako doma, tako i po svijetu. Tak je naša dekla čitala, učila i skupljala znanja i u stilu velikih rimskih vladara (veni, vidi, vici) savladala sve i postala majstorica pivarka.

Vrnula se domeka, al’ joj vrag nije dal mira. Složila je dekla lonce i počela kuhati pivu. Zajedno s familijom (k’o iz onog filma o Kumu i rodbini) nakon godina manje i više uspješnog kuhanja po raznim zabačenim i nikad istraženim kutcima doma svog, skuhala je pivo. Toliko dobro pivo da ju familija opskrbljuje s ultra modernim pogonom i zajedno započinju pivsku čaroliju okusa i mirisa (na radost susjeda)! I tek tada se naša deklica razigrala.

Uz mnoštvo razno razne opreme (nama laicima nepoznate), naša dekla je mućkala, mućkala i smućkala onu prvu pivu! Prvu pravu Dekli’cu! Kada se čarolija dogodila došao je i Mogut, pravi jaki, moćni zaštitnik! I za sada zadnji, ali sigurno ne i posljednji došel je ON! Moćan (ne)zgodan simbol Turopolja, O’Tur.

Zanimljivosti:
Tek će postati zanimljivo 😊

Kontakt mail/telefon:
Mail: pivovara@turopoljsko.hr
Telefon: Aleksandar: 099/2153-537; Tamara: 098/559-468
Web: www.turopoljsko.hr (u izradi)
Facebook: https://www.facebook.com/Turopoljsko?locale=hr_HR
Instagram: @turopoljsko

 

Sve hrvatske pivovare 80.: Pivovara Kaptol, Alilovci (Kaptol)

I ovo bi vam se moglo svidjeti

2 komentara

Krešo 13 listopada, 2023 - 19:17

Ljudi su si dali truda i uspjeli. Deklica im je odlična. Ima dobru aromu, lagana je, pitka je i okus je super. Danas sam otišel doma sa šest deklica. Stout baš ne volim ali ovaj je bez svake sumnje dobar. Lagan, ukusan i pitak. Otur ( nemam apostrofe pa kaj ) je dobar, i ukusan ali imam malu zamjerku. Nekaj me je smetalo u dobrom okusu (klor). Jedva čekam pšenično.

Odgovori
Krešo 21 veljače, 2024 - 18:25

Opet ja pišem. Napravili ste još jedno odlično pivo. Chiche je fino, ukusno, lagano i pitko pšenično pivo, fine arome. Nastavite tako.

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.