Fešta od šokola i ove godine u kraljevskom Ninu, 16. srpnja 2023. (nedjelja)

Završna večer najpoznatije gastronomske manifestacija Zadarske županije Ninske šokolijade ove će se godine održati u nedjelju 16. srpnja

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Fešta od šokola jedinstvena je manifestacija u Hrvatskoj, a njezina najveća vrijednost je očuvanje nematerijalnog kulturnog dobra, vještine izrade jedinstvenog autohtonog  gastronomskog proizvoda Ninskog šokola. Pokrenuta u 2003. s ciljem spašavanja i očuvanja tradicije, razvila se u jednu od najjačih gastro-etno-sajamskih manifestacija Zadarske regije, a uvrštena je među 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske. Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Nina.

Ninska šokolijada je jedinstvena manifestacija koja ima više aktivnosti. Započinje podjelom mesa natjecateljima – čuvarima baštine, u siječnju, a završava u srpnju kada se odabiru najbolji šokolari i priređuje gastronomska i sajamska priredba s eko i etno obilježjima te degustacijska priredba. Na fešti će sudjelovati i brojni izlagači iz regije, kontinenta i inozemstva. Tako će osim što će imati priliku degustirati šokol, posjetitelji moći potražiti razne eko proizvode mnogih izlagača već od 19 sati na Višeslavovom trgu u Ninu.

Ni zabavnog programa neće nedostajati jer će večer biti ispunjena nastupima KUD-ova iz Zadarske županije, te folklornog društva iz Slovenije FD Rožmarin Dolena. U 21 sat na ljetnoj pozornici započet će dugo očekivani trenutak proglašenja najboljeg natjecatelja za šokolara 2023. Završni glazbeni užitak organiziran je od 22:30 na Višeslavovom trgu.

Ovogodišnja Međunarodna manifestacija Šokolijada održat će se pod visokim pokroviteljstvom uvaženog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Zadarske županije i Grada Nina.

Dobrodošli u Nin! Dobrodošli na Ninsku šokolijadu!

 

Više o manifestaciji:
https://www.nin.hr/pdf/ninski-sokol-hr.pdf

Video Ninska šokolijada 2022.:
https://www.youtube.com/watch?v=ifH0UAtX8Lo

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.