Počinje Via VINO, kino pod zvijezdama na spektakularnim lokacijama

U potrazi ste za bijegom iz grada, tražite idilične lokacije na kojima se želite opustiti i uživati u čarobnoj atmosferi? Festival Via VINO, u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije počinje u subotu 02.09. i traje sve do 17.09!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Svakoga vikenda posjetitelje očekuje besplatne kino projekcije i svježe pripremljena hrana uz hvaljena vina sa zagrebačkim potpisom.

U našem drugom izdanju eno-gastronomskog festivala Via VINO, kuhamo, gledamo filmove i naravno, kušamo vina Zagrebačke županije, pod zvijezdama. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u još bogatijem programu koji uključuje pop-up kino, druženja s vinarima, obilazak vinskih podruma te kratko upoznavanje vinskih cesta Zagrebačke županije i njihove ponude..“ najavljuje Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Via VINO počinje u petak 02.09 u vinariji Voštinić-Klasnić

Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak 02.09. od 19:00 h pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrletu, posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb.

Via VINO nastavljamo isti vikend, u subotu 03.09. na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje, predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivičkim copanjkom. Festival počinje u 18:00 h dok će kino projekcija započeti u 20:00 h.

Idealna prilika da u dobrom društvu krenete otkrivati okolicu Zagreba i na manje od sat vremena udaljenosti od grada, jednostavno uživate u ukusnim zalogajima, odličnim filmovima i vinima sa zagrebačkim potpisom.

Bijeg iz grada u zelinske vinograde i vinariju Litterarii

Prelijep krajolik vinarije Litterarii, smještene u povijesnoj kuriji Nespeš, postaje kulisa događanja Via VINO u subotu 10.09. s početkom u 18:00 h. Po dolasku, posjetitelje očekuje obilazak podruma i upoznavanje kurije Nespeš i vinarijom Litterarii s pićem dobrodošlice. Projekcija filma započeti će u 20:00 h a posjetitelji će moći kušati vina zelinskih vinara praćena prigodnom ponudom jela pripremljenih na otvorenom.

Via VINO završavamo u subotu 17.09. u skrivenoj Lugarnici Čardak u Turopolju gdje ćete imati prilike kušati jela sa zagrebačkim crnim tartufom, kojeg nalazimo diljem turopoljskih šuma. Bajkovito šumsko okruženje i gastronomska senzacija Zagrebačke županije, dovoljan su razloga da se uputite i otkrijete Lugarnicu koja je inače, zatvorena za javnost.

Istražite cijeli program na viavino.hr

Pozivamo posjetitelje da pripreme i topliju odjeću, događanje je na otvorenom, a filmske projekcije započinju u kasnim večernjim satima. Podsjećamo na odgovorno ponašanje i konzumaciju alkoholnih pića. Pazite na sebe i druge oko vas, a u slučaju konzumacije alkohola, nemojte voziti

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.