Počeo je sedmi Tjedan talijanske kuhinje u svijetu

Talijanska institucionalna mreža u Hrvatskoj obilježava VII izdanje Tjedna talijanske kuhinje u svijetu – u trajanju od 14. do 20. studenoga – bogatim i raznolikom programom aktivnosti u različitim dijelovima Hrvatske

by Ribafish
0 komentar

Toliko slavljena talijanska kuhinja tijekom mjeseca studenog širom svijeta putem svojih ambasadora ne dozvoljava da bude zaboravljena i pruža nam nezaboravna iskustva u vidu večera, radionica i izložbi.

                                                                        
Tako ćete tijekom sedmog Tjedna talijanske kuhinje u svijetu u našoj zemli moći posjetiti izložbu talijanskih plodova zemlje pod nazivom „Hortus Felix“ u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu, kuharske demonstracije chefa Anzellottija u organizaciji Agencije ICE i izložbu o povijesti kuhinje u ujedinjenoj Italiji nadahnutu djelima Pellegrina Artusija u organizaciji Generalnog konzulata u Rijeci.

Arte bianca 2022.: Dva Master-classa Federica Anzellottija povodom Tjedna talijanske kuhinje

Veleposlanstvo je također priredilo izložbu pod nazivom „Heroji hrane“, koju je osmislila organizacija Slow Food, o izvrsnosti talijanskih zanimanja povezanih s enogastronomskim sektorom. Izložbu će ugostiti Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Kao i prošlih godina, tri zagrebačka restorana (La Riseria, Gallo, Carpaccio) s ponudom talijanskih jela priključila su se promociji talijanske kuhinje tijekom ovog tjedna s posebno osmišljenim jelovnicima.

Vrhunac cjelokupnog programa bila je svečana večera koju Veleposlanstvo organiziralo 15. studenoga u jednom prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade s jelovnikom koji je nadahnula slavna chefica Lidia Bastianich.

Među uzvanicima bili su predstavnici vlasti i medija te hrvatski enogastronomski stručnjaci, a chefica Ana Grgić Tomić lakoćom je odradila težak zadatak kuhanja po naputcima slavne Lidije Bastianich koja se okupljenima javila putem Zooma!

Ne propustite događanja, i ako već ne možete do Trsta na pizzu ili Rima na carbonaru, uživajte na tjedan dana u Italiji – u Hrvatskoj!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.