Dani okusa hrvatske tradicije 18.-28. 11. 2022.

Od petkka 18. studenog počinju treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 11 dana u 101 ugostiteljskom objektu moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda i to po cijenama već od 95 kn/12.61 € po meniju, odnosno po 115 kn/15.26 €, 125 kn/16.59 €, 155kn/20.57 € ili 195 kn/25.88 €.

Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji te njihovih posebnih menija može se pronaći na www.okusi.hr.


Na konferenciji za medije održanoj danas u Zagrebu u restoranu Potkova, jednom od nosioca standarda, idejni začetnik i voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je kako je želja svih uključenih da u narednih nekoliko godina Dani okusa hrvatske tradicije postanu jedan veliki nacionalni festival s nizom novih sadržaja koji će se razvijati i nadograđivati na ovu već postojeću gastronomsku ponudu u restoranima.

„Sve ono što danas nudimo suvremenom turistu ima svoj korijen u tradicijskim kuharicama naših baka i prabaka, a priprema se od naših autohtonih namirnica, iz naših polja. Nakon što smo preživjeli ova krizna vremena, nastavljamo dalje s ovim projektom koji njeguje hrvatsku tradiciju i promovira Hrvatsku kao destinaciju turizma, ali i pokazuje da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv dolaska u destinaciju.“ – istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta.

Na samom završetku događanja, Nikola Štefanović, domaćin današnjeg okupljanja u restoranu Potkova još jednom je sve pozvao da posjete manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije koji se održavaju na području 14 županija diljem lijepe naše.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.