Arte bianca 2022.: Dva Master-classa Federica Anzellottija povodom Tjedna talijanske kuhinje

Tjedan talijanske kuhinje je inicijativa koja se obilježava tijekom studenog u cijelom svijetu, a ima za cilj promicanje talijanske gastronomske tradicije kao jednog od glavnih obilježja talijanskog identiteta i kulture.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Svake godine, restorani, hoteli i poduzetnici diljem svijeta sudjeluju u proslavi talijanske gastronomije i utjecaja kojeg je Italija ostavila na različite kuhinje svijeta. U tom kontekstu, i Hrvatska će 9. i 10. studenog imati priliku okusiti dio slatke talijanske umjetnosti slastičarstva, sladoledarstva i pekarstva ne bez razloga nazvane “bijelom umjetnošću” – “Arte bianca”.

Naime, Talijanski institut za vanjsku trgovinu u Zagrebu (ICE Agencija), u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Republici Hrvatskoj dovodi pred domaću publiku i profesionalce vrhunskog talijanskog slastičara Federica Anzellottija, predsjednika udruženja PASTRY & CULTURE ITALIAN STYLE ETS, koji će, u Zagrebu i Sisku, održati dvije tematske radionice – Master-classa.

Dugogodišnja prisutnost na sceni, iskustvo i odvažnost Anzellottiju su osigurali niz titula na području slastičarstva, a kruna karijere svakako je titula Prix Au Chef Pâtissier 2021. godine, nagrada dodijeljena od strane Međunarodne gastronomske akademije, koja je rezervirana za jednog od 5 najboljih slastičara na svijetu. Tijekom radionica, predviđa se i predstavljanje desetak talijanskih tvrtki – proizvođača sirovina, opreme i proizvoda za slastičarstvo, sladoledarstvo i pekarstvo te umjetnost ispijanja kave.

Za više informacija o besplatnom sudjelovanju na dvodnevnoj manifestaciji, potrebno je obratiti se u ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu na mail: zagabria@ice.it.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.