Marinko Biškić & Nadalina predstavili čokoladni namaz Namaži me! (Spread me!) na bazi masti crne slavonske svinje!

U namazu je vise od 23% masti crne svinje, a okusom je najsličnije Nutelli, osim što po Biškićevim riječima - ima malo više lješnjaka i kakaa

by Ribafish
0 komentar

Legendarni Marinko Biškić napravio je prvi čokoladni-lješnjak namaz na bazi masti crne slavonske svinje. Red je bio da čovjeka upitamo otkud mu pobogu ideja za ovakvo nešto!


Kako je sve krenulo?
A eto, u društvu smo evocirali uspomene iz djetinjstva i kako smo se tada hranili. Sjetio sam se kad bih kao klinac utrčao u stan da mi majka namaže svinjske masti na kruh, a ona me pitala hoću li slano ili slatko, odnosno sol ili šećer. Onda sam malo proučavao hranjivu vrijednost svih masti i ulja i ispalo je da je poslije maslinovog ulja najzdravija svinjska mast, godinama nepravedno zapostavljana.

Je li moguće da se toga nitko nije dosjetio?
Budući da već godinama proizvodim veganske čoko namaze na bazi maslinovog ulja, odlučio sam napraviti eksperiment sa svinjskom masti. Već prve probe su izazvale oduševljenje mojih kolega u Nadalini. Recept sam dorađivao šest mjeseci te ga zaštitio u Zavodu za intelektualno vlasništvo, budući da nitko prije nije napravio nešto slično.

Otkud mast?
Kontaktirao sam najbolju hrvatsku farmu crnih slavonskih svinja SIN RAVNICE u vlasništvu reprezentativca Domagoja Vide i njegovih prijatelja, ideja im se svidjela i krenula je testna proizvodnja. Za sada će se prodavati u Nadalina čokolateriji i Cro Craft u Splitu te u Muzeju čokolade u Zagrebu.

Dubok naklon! Probao sam u kombinaciji sa špekom i mogu reći da je bolje bez špeka 🙂 Svaka čast!

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.