Nutrijada by Bicko: Dođite na tjedan iznutrica 21.-26. veljače 2022.

Ako ste ljubitelj pete četvrtine, odnosno svega onoga jestivog što ostane nakon kolinja, a nije meso, vidimo se u Bicku cijeli sljedeći tjedan!

by Ribafish
0 komentar

Punih šest godina su se u restoranu Bicko na početku Stare Karlovačke održavale hedonističke tematske večeri i druženja povodom slavljenja životinjskih iznutrica, tog toliko podcijenjenog izvora hrane koji je spasio brojne živote našim precima. Jer iznutrice ili obožavate, ili ih – ne jedete. I to apsolutno cijenimo.


A onda je došao virus s lockdownima i svim ostalim i sve je nekako stalo, sve dok se ovih dana obitelj Kovačević nije odlučila na hrabar potez i u skladu s epidemiološkim mjerama organizirati ne večer, nego cijeli tjedan ponude jela od iznutrica!
Vjerni obožavatelji stvaralačke i organizatorske kreativnosti ekipe Bicka sjećaju se Nutrijade, Mare’s trippa i Stripp daya by Bicko, kao i brojnih filekijada na kojima su gostovale najveće zvijezde hrvatskog i regionalnog kulinarskog neba.

Pored domaćih chefova Ivana Pažanina, Davida Skoke, Hrvoja Zirojevića, Brace Sanjina, Vjeke Bašića, Ante Božikova, Alma Čatlaka, Gostimira Dragića i drugih, iz BIH je došao Dragan Šljivić, iz Slovenije Janez Bratovž, a iz Italije Gregorio Mannucci, a sve je to bilo odrađeno i praćeno budnim okom dugogodišnjeg glavnog kuhara Bicka, velikog tripofila Vjekoslava Gelemanovića.


Tjedan od 21.-26. veljače bit će tako posvećen presjeku svih dosadašnjih večera i događanja, na kojem će se svaki dan od 14.30 do 20.00 sati (i u subotu posljednjeg dana Nutrijade od 12.00 do 20.00) posluživati četiri ili pet jela na bazi iznutrica koje smo probali tijekom ovih godina, u originalnom izdanju ili pak malo modificirana. Tako će se na meniju naći klasični fileki, jetrica, plućica, teleće brizle i mozak, zagorska juha s filekima, tripe od grdobine, jezik od teleta i bakalara, a mladi chef Bicka Karlo Kovačević obećava složiti čak tri deserta na bazi iznutrica! O da, ne znate što propuštate…


Njegov otac Ivica Kovačević obećao je popularne cijene i sedam etiketa vina, od kojih preporučuje Vinarije Zlatno brdo, Kutjevo, Krauthaker i Krolo, pa vam je sada apsolutno jasno da kao pravi obožavatelj iznutrica jednostavno ne smijete propustiti ovu svečanost. Obavezno rezervirajte svoje mjesto! Nakon posla – direktno na Nutrijadu, jer svak’ bi rado grick’o u restoranu Bicko. Trip trip, hooray!


Restoran Bicko
Karlovačka cesta 24, 10000 Zagreb, Blato
FB: https://www.facebook.com/bicko.hr
Obavezne rezervacije: +385 91 519 3669 / 01 3680 004
Mail: ivica@delta-dpi.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.