Vinarija Korak: Promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“

Gault & Millau je francuski vodič kroz restorane osnovan od strane dva kritičara Henri Gault-a i Christian Millaua 1965. godine. Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviša. Bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea

by Ribafish
0 komentar

Vinarija Korak bila je domaćin slatkom druženju uz oblizeke chefa Bernarda Koraka i njihove pjenušce, kojima je svečano popraćeno proglašenje najboljih restorana Zagrebačke županije.

Fenomenalan restoran i isto takva vina jedva su dočekali primiti goste, a kako su prepuni sljedećih nekoliko vikenda, obavezno rezervirajte svoje mjesto u ožujku i uživajte u puževima mog života i kruhu koji Bernard Korak s pravom može zaštititi kao nešto apsolutno savršeno. Mjesto koje morate posjetiti, vinarija Korak!

 

Službena objava:
U Vinariji Korak se 15. veljače 2022. godine održala promocija prvog gastro vodiča „Gault&Millau Zagreb i okolica 2022“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije. Gault&Millau potiče održivi turizam odnosno da mali proizvođači hrane i vina i naši restorani ostanu posvećeni namirnicama i jelima svoga kraja. A kraj Zagrebačke županije ima bogatu tradiciju upravo u gastronomiji jer ima veliki broj proizvoda s oznakom izvornosti. Iako je sudbina svakog dobrog jela da nestane brzo nakon što je pripremljeno, naša jela imaju status kulturnog dobra upravo radi brižno čuvanih receptura i vještinom koja se prenosi s koljena na koljeno, kao dio jedinstvene lokalne baštine.

„Danas smo zahvalni našim ugostiteljima koji zahvaljujući svom predanom radu upisani u vodič, a ove kuharske kapice otisnute na žutoj naljepnici, turistima su garancija provjerene kvalitete. Također Zagrebačka županija dom je crnom tartufu namirnici Bogova koju vrsni kuhari koriste i komponiraju s našom autohtonom kuhinjom. Hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije. Ovdje se oduvijek dobro se kuha. Čak i najjednostavnija jela koja su kuhale naše bake pravi su gastronomski specijaliteti jer se pripremaju od autentičnih namirnica s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Vrlo je važna ta jedinstvena priča „od polja do stola““, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Dodala je kako su izuzetno ponosni što su u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba sudjelovali u pripremi svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia kako bi predstavili djelić naše autentične gastronomske scene. „Zahvaljujem Gaul&Millau što vjeruju u snagu i kvalitetu gastronomije naše Županije.“

Zagrebačka županija i Grad Zagreb vrhunska su gastro destinacija s velikim bogatstvom. Kvaliteta namirnica je izuzetna, pa će se razmotriti ideja da se sljedeći vodič proširi i da se u njega, uz restorane, uključe i OPG-ovi i vinarije. „Gastronomska scena Zagreba i okolice posebno se razvila posljednjih godina te je grad dobio mnoštvo novih restorana s bogatom i raznovrsnom ponudom. Sigurno još neki od njih zaslužuju mjesto u vodiču, ali zbog ograničenog broja nisu mogli biti uvršteni u ovogodišnji izbor tiskanog izdanja. No, bit će predstavljeni na GM webu na kojemu je dostupan i sadržaj vodiča za cijelu Hrvatsku, a godišnje bilježi 2,5 milijuna korisnika i 6 milijuna pregleda. Tiskano izdanje Gault&Millau Croatia 2022 za Hrvatsku izlazi 5. travnja. Stoga je posebno izdanje za Zagreb i okolicu prava najava onoga što nas tada očekuje“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millaua za Hrvatsku.

U sklopu promocije dodijeljena su priznanja najboljim chefovima Zagrebačke županije.

Restoran Trajbar Team s cheficom Vlastom Šander osvojio je 13 bodova i dva toquea. S 13,5 bodova i dva toquea ocijenjeni su: Restoran Mon Ami s chefom Goranom Markom Beusom, Restoran Karlo s chefom Karlom Navojem i Restoran Gabreku s cheficom Anom Perić. Najveće priznanje kao najviše ocijenjeni restoran s ukupno 16 bodova i tri toquea otišlo je Restoranu Korak i chefu Bernardu Koraku.

„Naš restoran njeguje tradiciju i kulinarstvo ne samo kao ponudu već kao kulturu življenja i stvaranja jedinstvenih priča. Spoj naše bogate baštine i znanja rezultira autentičnim gastronomskim doživljajima koje je prepoznao Gault&Millau. Ovo priznanje je veliki poticaj našem radu i trudu. Napravili smo veliki iskorak od prošle godine i nadam se da ćemo tako i nastaviti“, rekao je chef Bernard Korak.

Nakon petogodišnjeg prisustva u Hrvatskoj, Gault&Millau je objavio svoje prvo specijalizirano izdanje za Zagreb i okolicu, što je ujedno i najava Gault&Millau Croatia 2022 koji izlazi početkom travnja. Grad Zagreb i Zagrebačka županija tako su dobili svoje izdanje ovog prestižnog gastronomskog vodiča. Po prvi put u povijesti objavljeno je dvojezično (hrvatsko-englesko) izdanje vodiča za čiji prijevod je zaslužna Morana Zibar. Vodič sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice. Taj široki raspon uvrštenja ugostiteljskih objekata temelji se na GM motu „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.