Ljubavna kuharica: Knjiga puna recepata od kojih ćete se još više voljeti!

Elizabeth Suzana Kozina i Višnja Dobrić Čihoratić uz humanitaran su rad u Udruzi Putokazi našle vremena kako bi napisale i prekrasnu kuharicu za zaljubljene...

by Ribafish
0 komentar

Idealan poklon za sve dane u godini uskoro ćete moći nabaviti u svim boljim knjižarama širom Lijepe naše. Ljubav među ostalim vodi i kroz želudac, a da bi sve bolje i kvalitetnije teklo u kuharici koja je namijenjena svima onima koji su voljeli, vole i bit će voljeni.

Knjiga je opremljena prekrasnim fotkama, cijela je napisana u bezbrižnom i zabavnom tonu, ali se naglo uozbilji pred kraj kad objašnjava tehnike kuhanja i recepte za temeljce pa smo pitali koautoricu Elizabeth Suzanu Kozinu o čemu se u biti radi u knjizi i kako su cure došle na ideju da je naprave!


Draga Elizabeth, tko si ti i što radiš?
Ja sam mama, baka, inovatorica, ponekad spisateljica i humanitarka.

Smiješ nam isto to šapnuti i za Višnju!
Višnja je mama, baka, poduzetnica i humanitarka.

U regiji si poznata po svom plemenitom projektu Putokazi (dapače, čekam odgovore kad se vratiš iz Afrike), možeš li ljudima ukratko objasniti o čemu se tu radi?
Putokaz za Afriku je rođen 2018. godine nakon mog prvog posjeta Ruandi. S prijateljicom Slavicom Gašparović osnovana je Udruga Putokaz. Putokaz se u ovom trenutku brine za cca 7.000 mališana u Ruandi omogućavajući im svakodnevno obrok i školovanje. Dok nažalost druga djeca u Ruandi jedu dva do tri puta tjedno i izložena su teškom fizičkom radu, djeca Putokaza idu redovito u školu gdje svakodnevno imaju topli obrok. Radimo po principu – jedan kum, jedno dijete, 13 eura je mjesečna donacija koja je dostatna da se dijete doslovno spasi od nemilog života. Dva puta godišnje idemo u Ruandu po mjesec dana da pružimo ekstra pomoć djeci.

Otkud ti u spisateljskim vodama?
U spisateljskim vodama sam od 2017. ne svojom krivnjom 🙂 Naime dok sam piskarala po fejsu spletom nekih čudnih okolnosti na moje objave javili su se izdavači te me uvjerili da bi bilo odlično da se tekstovi objave. Nikako se u životu nisam mislila baviti pisanjem, to sam nekako mislila više za sebe i da moji prijatelji čitaju… Ali, nakon prve knjige naslova Zato me niste razumjeli / mudre misli i aforizmi, došle su kratke priče kroz knjigu Blokiraj se sama, a onda suradnja s Hrvatskim društvom aforista Bogatstvo uma, Stožer i mask, Žensko pismo, i sada LJUBAVNA KUHARICA.

Kako si došla na ideju za kuharicu?
Sve što sam do sada pisala bilo je različitog žanra. Netko piše samo romane, netko priče, međutim to nikako nije za mene. Nisam tako posložena, a i volim izazove. U pripremi je trenutno roman Ostavljeni / o mom doživljaju Afrike te jedna slikovnica.

Zašto baš ljubavna?
Ljubavna baš zato što ljubavne kuharice nema na Hrvatskom tržištu. Nit vodilja je svakako ljubav prema hrani, kuhanju i pisanju.

Predloži nam jedan recept?
Apsolutno predlažem Zavrti me nježno, jedan divan snack, ili predjelo brzo gotovo / 7 min / toplo. Kombinacija pršuta, kozjeg sira i marelica te meda daje božanstven okus.

Što su u biti „Dvokriške“?
Dvokriške su točan naziv za sendviče. Iako se tu točno misli na po starom hrvatskom jeziku na poklopljeni sendvič s dvije kriške kruha. Iskreno ni ja nisam znala ali eto ima nas u impresumu kao salate u Podstrani pa su me upozorili 🙂

Kome je ona u biti namijenjena?
Kuharica je namijenjena kao za izviđače od 7 do 77. Ima toliko jednostavnih jela da ih mogu pripremiti apsolutni amateri u kuhanju. 🙂 A u biti je isto tako napravljena kao divan poklon za novu vezu, ljubav, staru vezu, mladenačku večer, i za sve koji vole kuhati.

Gdje, kako, kada i za koju lovu se može nabaviti? Inače, dio prihoda od prodaje ide za rad Udruge Putokazi…
Može se nabaviti na e-mail ljubavna.kuharica@gmail.com, a od sljedećeg tjedna i u Školskoj knjizi, Hoću knjigu i na promociji 28.04.2023. u 18.00 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića. Cijena je 30 eura. Da, svakako dio prihoda ide Putokazu jer od svega na svijetu najvažnija su djeca.

Koji je zaključak, odnosno koja poruka koju želite poslati?
U Ljubavnoj kuharici osim fantastičnih jela možemo naći divne ljubavne šalabahtere. Ako jelo ne uspije, voila, evo ljubavne izjave!

Puno hvala i sretno u daljim pothvatima!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.