Lareto Food ususret sajmu GAST: Najbolji okusi Italije i u vašem restoranu

Pitali ste se otkud savršeni sastojci na jelima u omiljenim restoranima, pizzerijama, bistroima, taj omiljen dašak Italije i Mediterana? Sve što ste zamislili i još puno više toga dobavljaju ljudi iz Lareto Fooda!

by Ribafish
0 komentar

Tko je makar jednom bio u Italiji na malo dulje vrijeme i proniknuo u tajne lokalaca, svjestan je zašto ostatak Planeta toliko gastronomski cijeni ovaj narod. Super je kući kuhati finu i zdravu hranu, ali nekad nas put odnese i van domova, a onda stvarno želimo samo najbolje za svoj teško stečen novac, i tu se onda upliću dobavljači vrhunskih talijanskih namirnica sa svojim sjedištem i skladištem u zagrebačkoj Dubravi.

Povodom njihovog gostovanja na velikom GAST festivalu krajem veljače na Zagrebačkom Velesajmu, upitali smo Renatu iz Lareto Fooda kako je počela priča i što nam sve novoga spremaju.

Draga Renata, kako je krenula ova obiteljska priča i što ste sve radili prije pokretanja Lareta?
Mi smo i prije Lareta bili usko vezani uz gastronomiju kuhare i kuhinju. Imali smo trgovinu u Zagrebu s finim delicijama, tartufima, finim vinima i rakijama… i nekako smo uvijek oko sebe okupljali gastro znalce. Ime Lareto je sastavljeno od početnih slova imena naše djece i nas. Moj suprug Tomislav i njegov brat Andrija su prije Lareta bili na pozicijama trgovaca, voditelja, organizatora, i tako stekli velika iskustva koja su im pomogla u gradnji firme.


Kako su izgledali prvi koraci, kako se bilo ubaciti na hrvatsko tržište?

Pa prvi koraci su bili svakakvi, u početku je naravno bilo teže, Tomislav i Andrija su sami istraživali tržište, osluškivali želje i potrebe kupaca i malo po malo širili asortiman. Jako su pazili na to da svaki naš proizvod koji ulistaju bude odobren od strane kuhara. I tako smo ostvarili jako dobru suradnju s istima i nekakvu sigurnost da proizvodi koje imamo odgovaraju kvalitetom i da su u svakom trenutku dostupni…

Čime se uopće sve bavite?
Mi smo distributeri visokokvalitetnih namirnica isključivo za HOREC–a segment. U svom proizvodnom asortimanu imamo preko 450 namirnica. Krenuli smo s tartufima i proizvodima od tartufa koje imamo po vlastitim brendom Lareto tartufi, i nakon toga smo korak po korak zajedno s nekim našim kuharima uvrštavali proizvod po proizvod u svoj asortiman. Imamo svoj edukacijski centar gdje se održavaju pizza tečajevi, tečajevi kruha i focaccie i još brojni drugi…

Možete li nam malo više reći o ekipi koja radi s vama?
Od naših samih početaka i veliku ulogu u ulistavanju svakog pojedinog proizvoda je imao chef Marijo Čepek koji je sve ove godine naš vjeran ambasador i kuhar na svim našim kuharskim radionicama i prezentacijama. Uz njega, od samih početaka je tu bio Gregorio Mannucci koji nam je sugerirao koje proizvode bi bilo poželjno dovesti u Hrvatsku. Tu je i Valentino Kršić, mladi chef koji je ujedno i naše zaštitno lice i možete ga vidjeti na svim našim vozilima i promo materijalima, chef Zlatko Belužić svojom kreativnošću pomaže u kreiranju recepata s našim namirnicama, kao i Marin Vanjak sa sinovima te pizza edukator Davor Milić koji neumorno educira i stavlja na noge pizzerije diljem Hrvatske

Kako ste započeli suradnju s Marinom Vanjkom?
Prije pet godina se javila zajednička ideja o suradnji koja je bila tako logična. Marin ima sjajno znanje o pizzama, a mi vrhunske namirnice za istu, i tako smo došli na ideju napraviti vlastiti zajednički centar gdje održavamo edukacije na temu pizza Napolitana… Sugerirao nam je koje brašno uvesti, kakve kvalitete treba biti mozzarella, koju San Marzano rajčicu plasirati na tržište… Uostalom, najbolje je da se prijavite na tečaj.

U čemu ste danas najuspješniji, na čemu ćete još poraditi?
Politika poslovanja kakvu smo zamislili u samom začetku, a to je osigurati ugostiteljima i hotelijerima uz vrhunske namirnice najbolji mogući servis, uvijek dostupne namirnice te kontinuirana kvaliteta, samo su neke od predispozicija za uspješnu suradnju s našim partnerima diljem Hrvatske, i u ovome se smatramo drugačiji od drugih koji se danas bave sličnim poslovima.

Ono na čemu kontinuirano radimo cijelo vrijeme je istraživanje tržišta te pronalaženje novih proizvoda i praćenje trendova u gastro svijetu. Isto tako se konstantno bavimo edukacijom našeg osoblja, kako bi sve informacije pravovremeno i točno dolazile na teren do naših partnera. Teško je odgovoriti na čemu ćemo još poraditi, jer konstantno unapređujemo sami sebe i svoj tim.

Kojih biste desetak brendova ipak izdvojili kao perjanice?
Naši talijanski partneri s kojima smo od samih početaka, od kojih imamo suport i podršku:
– Robo – naš konzervirani program, vrhunske rajčice, masline, artičoke …
– Molino Scoppettuolo obiteljski mlin iz Napulja od kojeg uzimamo brašno …
– Zanetti sirevi
– Sabelli mozzarelle
– Temporin svježa tjestenina
– Pastificio di Martino suha tjestenina
– Gianni Negrini suhomesnati proizvodi
– Uljara Agostini
– Mladi pjetlići (hrvatski proizvod)

Kako se nosite s inflacijom?
Svakako je teško raditi u današnje vrijeme, cijene su visoke, ali se zato moraš dodatno truditi i ponuditi kupcima nešto što konkurencija nema i time kompenzirati možda malo više cijene…

Kako to da nemate vlastiti restoran?
Postoji želja, postoje ideje, možda bi čak bio i neki logičan slijed za otvaranje restorana, ali trenutna situacija nije baš povoljna i nismo spremni riskirati…


Kako ste povezani s hrvatskim kuharskim veličinama (Čepek, Bogdan, Udovičić…) koji su uvijek na vašim eventima?

Pa mi godinama održavamo i njegujemo neki dobar odnos s kuharima, jer ruku na srce, oni su ti bez kojih ne možemo i s kojima nas veže tanka nit, a i mislim da stvarno radimo dobre evente na koje se isplati doći.

Istina! Zbog čega bi domaći elitni i visokokvalitetni lokali trebali nabavljati baš od vas?
Svakako zbog kvalitetnih, premium proizvoda te brze i sigurne dostave…

Što nam sve spremate na GASTu?
Na GASTu ćemo predstaviti neke svoje novitete, te puno iznenađenja! Davor Milić će peći pizze, chefovi Marijo Čepek i Zlatko Belužić će kuhati i pripremati najfinije delicije… Bit će tu još puno iznenađenja.

Što biste mijenjali u hrvatskoj restoranskoj i gastro sceni?
S našim suradnicima, chefovima i pizzaiolima već neko duže vrijeme zajedničkim snagama mijenjamo sliku hrvatske gastronomije, primjenom noviteta u načinu obrade namirnica i samom ponudom novih proizvoda, te ponudu pizza u najboljim hrvatskim pizzerijama, podižući kvalitetu ponude na višu razinu.

Gdje se vidite za pet godina?
Na Korčuli!

————————————

Lareto Grupa d.o.o.
Tarska 6, 10000 Zagreb
mob: +38591 989 5377
prodaja@tartufi.hr
https://www.laretofood.hr
https://www.facebook.com/laretofood/

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.