Konoba Zijavica i restoran Navis novi su članovi JRE obitelji!

by Ribafish
1 komentar

JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2021. godinu ulazi s dva nova člana: to su konoba Zijavica iz Mošćeničke Drage i restoran Navis iz Opatije.

Ojačana kvarnerskim dvojcem, udruga JRE Hrvatska sada broji 16 članova.


Dodatno, Udruga u 2021. ulazi s 4 Membre d`honneur restorana. Membre d`honneur restorani su primjeri gastronomske izvrsnosti i kao takvi uzor su mladim generacijama.


U povodu svoga ulaska u JRE Hrvatske, Davor Kapetanović na kojega glasi članstvo u Udruzi je ispred Navisa izjavio:

“Odrastao sam u u restoranu koji je moj otac otvorio prije 17 godina i s tim poslom živim od rane dječačke dobi. Fasciniraju me procesi u ugostiteljsvu, prošao sam faze od pranja suđa i poliranja bešteka do rada u kuhinji i posluživanja. Nedavno sam magistrirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji jer ovo je ne samo moj izbor nego i ljubav.

Kvarner: Tri gastro dragulja koja morate posjetiti ove jeseni i zime

 

Ulazak u JRE za cijelu je moju obitelj potvrda predanosti i rada. Radujemo se suradnji s vodećim hrvatskim i europskim restoranima, nadamo se da ćemo steći nova znanja i vještine, no isto tako, želimo dati i naš doprinos JRE obitelji”.


Elegantan restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na spektakularnoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke.


Stiven Vunić, chef Zijavice, konobe tik uz more u Mošćeničkoj Dragi, dolazi iz obitelji koja duže od 40 godina ribari kvarnerskim zaljevom. Odrastao je uz mreže, ribu, rakove, školjke, poznaje akvatorij i namirnicu, a otvaranje restorana u kojem kuha i koji vodi zajedno sa suprugom Teom, logičan je slijed obiteljske linije.

U povodu ulaska u JRE, Stiven & Tea su izjavili:

Konoba Zijavica
Robert Pichler Photographer

“Biti dio JRE obitelji u nama budi osjećaj pripadanja istomišljenicima, ljudima koji su prepoznali dugogodišnji rad nas i našega tima, ali i našu profesionalnost, poštovanje i odgovornost prema namirnici te želju za napredovanjem. Stoga to za nas znači put prema većoj kvaliteti na svim poljima u ovom često teškom, ali s ljubavlju odabranom zanatu.

Znati da imate podršku kolega koji su vam uzori i imaju ogromno iskustvo, biti uz bok vrijednim i hrabrim ljudima na putu do zajedničkih ciljeva, čini da s poštovanjem i ponosom pristupamo Udruzi i našim prijateljima.”

Konoba Zijavica
Robert Pichler Photographer

Dva nova člana svojim će dolaskom u Udrugu dodatno ojačati smjer koji je definiran manifestom i motom “Talent i strast”, a temelji se na pet postulata.

1. Pažnja prema namirnici, njezinom podrijetlu i sezonalnom karakteru
2. Briga spram kulturnog naslijeđa hrvatskih regija i lokalnih gastonomskih tradicija s ciljem očuvanja identiteta hrvatske kuhinje
3. Otvorenost spram drugih gastronomskih kultura i novih tehnika, te voljnost da se nova znanja usvajaju i primijenjuju na vlastitu kuhinju
4. Međusobna razmjena iskustava te suradnja članova s ciljem ostvarivanja zajedničkih ciljeva
5. Iskrena gostoljubivost i stvaranje iznimnog doživljaja za svakog gosta


Osim novih članova, Udruga u 2021 ulazi s ukupno 4 Membre d`honneur restorana. Tako se restoranu Monte (Rovinj) koji je do sada jedini nosio ovu titulu, pridružuju u statutusu počasnog članstva i restorani Plavi podrum (Volosko), Draga di Lovrana (Lovranska draga) te Boškinac (Novalja, Pag). Počasni članovi, kako kod nas tako I u europskoj obitelji JRE chefova, uzor su gastronomije te svojim znanjem i iskustvom služe kao primjer mlađim generacijama.

Članovi JRE Hrvatska su: San Rocco – Brtonigla, Monte* – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana* – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac* – Pag, Pelegrini*– Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Boba – Murter, Zijavica – Mošćenička Draga, Navis – Opatija

Partneri JRE Hrvatska su: Chiavalon, Duke Group, Franck, HTZ, Kozlović, Mastercard Miele, Miva galerija vina, Noninio Grappa/Atrox, Nikas, TZ Kvarner, TZ Novalja.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Passion week tjedan u 4 JRE restorana - nagradite se posjetom najboljima! - Ribafish 17 svibnja, 2021 - 21:14

[…] Konoba Zijavica i restoran Navis novi su članovi JRE obitelji! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.