Vinarija Feravino obilježila dan Sv. Vinka

by Ribafish
0 komentar

U vinogradima vinarije Feravino, koja posluje u okviru Osilovca d.o.o. Feričanci, obilježen je dan sv. Vinka. I unatoč specifičnim okolnostima i izazovima, uslijed aktualne pandemije, tradicija je održana.

Službena objava:

Uz rezidbu prvih trsova, održan je prigodan blagoslov za uspješnu novu vinogradarsku godinu. Kroz ovu višestoljetnu tradiciju pokazuje se neraskidiva povezanost čovjeka i vinograda, te se blagoslov, osim na vinovu lozu, odnosi i na vrijedne vinogradare.

Unatoč izazovnim okolnostima poslovanja, Feravino je u 2020. nastavilo s aktivnostima na rekonstrukciji starih nasada, a nastavak ulaganja očekuje se i u 2021. godini. Protekle godine tako je započeta i rekonstrukcija 18 ha starih i nerentabilnih nasada, a dodatno, kroz ovu godinu, na 35 hektara završit će se konverzija vinograda te će Feravino na cjelokupnoj površini imati rentabilne nasade prilagođene suvremenoj proizvodnji. U skladu sa Strategijom razvoja i dugoročne održivosti Feravina, vizija Feravina je postati moderna boutique vinarija s najboljim crnim vinima Slavonije, zbog čega će u novim nasadima prevladavati crni sortiment vođen glavnom sortom Frankovkom.


„Od važnijih aktivnosti koje smo započeli u 2020. godini dodao bih i aktivnosti na re-brandingu kompletne vinarije – s novim vizualnim identitetom krovnog brenda i proizvoda. Dio novosti bit će predstavljen već ove godine, a potpuno dovršetak cijelog procesa očekujemo kroz naredne tri godine. Cilj je tako ostvariti značajniji iskorak u proizvodnji premium segmenta.

Preduvjete za postizanje tog cilja ostvarujemo i kroz realizaciju ulaganja. Tako je u protekle tri godine u vinariju uloženo preko 5 milijuna EUR. Samo prošle godine uložili smo 2 mil.eura, a tu se svakako ističu investicije u dva nova podruma za fermentaciju i odležavanje vina. Jedan je kapaciteta 570 000 litara inox posuda dok je drugi kapaciteta 147 000 litara velikih drvenih bačvi“, izjavio je predsjednik Uprave Osilovca d.o.o. Ivan Maričić.


Nastavljaju se i ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma i Feričanaca kao destinacije. Projektima vrijednim 23 milijuna EUR koji će biti realizirani u narednom srednjoročnom razdoblju, a među kojima je planirana izgradnja vinskog hotela, rekonstrukcija vincilirske kuće na lokaciji Goveđa glava, kao i aktualni projekt izgradnje heritage hotela restauracijom kurije Mihalović u Feričancima, Feričanci će postati još poželjnija destinacija za uživanje u dobrim vinima, hrani i turističkim sadržajima.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.