„Dubašljanska gaštronomija – grišnomu fra Karlu u čast“ predstavlja kulinarski doživljaj gdje se okusi prošlosti isprepliću sa suvremenom kreativnošću

Pozivaju se ljubitelji gastronomije da na vrijeme osiguraju svoje mjesto na degustaciji tradicijom inspiriranih jela koja će 16. rujna pripremati poznati malinskarski chef Marin Pleše

by Ribafish
0 komentar

 Službena objava:

Malinska – Dubašnica – Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak teži postati prepoznatljivim mjestom valorizacije, interpretacije i komunikacije pomorske baštine Općine Malinska-Dubašnica. S tim ciljem, DUBoak najavljuje jednodnevnu gastronomsku manifestaciju „Dubašljanska gaštronomija – grišnomu fra Karlu u čast“ koja se održava 16. rujna na trgu ispred Interpretacijskog centra DUBoak u Malinskoj. Manifestacija je inspirirana pseudotekstom dr. sc. Branka Fučića “Gaštronomija grišnoga fra Karla z Dubašnice” iz 1996. godine nudeći posjetiteljima zalogaj bogate lokalne gastronomske, ali i jezične baštine.

Poseban kulinarski doživljaj pripremljen je u suradnji s malinskarskim chefom, Marinom Plešeom koji je svojim umijećem pridonio upisu restorana Vila Rova u renomirani Gault & Millau vodič za regiju Kvarner. Chef Marin interpretirat će recepte iz knjižice Branka Fučića i dovršavati tradicionalna jela na licu mjesta, uz nekoliko elemenata i tehnika iz više gastronomije kao što su aromatizirana ulja i začinske soli.

Pozivaju se ljubitelji gastronomije da na vrijeme osiguraju svoje mjesto na degustaciji tradicijom inspiriranih jela. Po promotivnoj cijeni moći će degustirati 4 jela, a ulaznica uključuje i knjižicu sa sastojcima svakog jela, drvenu čašu od hrastovine te čašu vina ili craft piva.

Ovo kulinarsko putovanje, upotpunit će krčki sopci i kantaduri te izlagači lokalnih proizvoda otoka Krka. Manifestacija se održava uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica.


Pridružite se i uživajte u okusima prošlih vremena čime ćete doprinijeti promicanju dubašljanske baštine i gastronomije! Za rezervacije kontaktirajte DUBoak na +385 91 621 4303 ili putem e-maila duboak@malinska.hr, a više informacija saznajte na www.duboak.org.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.