PLACe market se ovaj petak vraća na Dolac!

PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18h vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu. Projekt će trajati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu koliko to vrijeme bude dozvoljavalo

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa.

Ova izuzetna feel good gastro priča koja se nastavlja s jesenskim izdanjem, pokazala nam je kolika je atraktivnost tržnica kao mjesta centralnog gradskog života, ali i da su Zagrepčani i Splićani željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja.


S gastro strane, PLACe market jedini je ulični projekt koji je skupio tolika respektabilna chefovska imena na jednom mjestu, a koja uspješno pokazuju da street food može biti i kod nas i kreativan, i lokalno orijentiran, i gastronomski vrijedan i ukusan, i cjenovno prihvatljiv.

Pa su tako do sada u splitskom djelu projekta sudjelovali restorani Dvor s chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka s chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa.


U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom djelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.

Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica.


Novost je da nas iz petka u petak očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a s obzirom na to da se ponuda se iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, ne propustite svaki petak od 18h posjetiti tržnicu Dolac i jesti prefine specijalitete osmišljene od strane vrhunskih chefova i ugostitelja posebno za ovaj projekt.

Cijene se kreću od 6-10 eura, a ponuda je zaista raznolika i sigurni smo kako će vam doslovno svaki štand dati razlog da se petkom uputite jesti na Dolac, tu je svaki petak i live DJ i zato ne propustite ove odlično i posebno događanje.

I ne zaboravite – petkom jedemo na placu.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.