Dan kada sam presudio kotlovinama Križa…

by Ribafish
0 komentar


Bio sam taman na onoj nekoj životnoj prekretnici kad sam odlučio ostaviti sve i baciti se u RokOtok, kad je u inboks došao poziv da sudim na Festivalu kotlovine u Križu. Križ, čovječe, to je ono tamo iza Ivanića, promrmljam, sjetim jedne epizode s Rokom kad smo igrom slučaja završili upravo u ovom mjestašcu, i rekoh – zašto ne?


Vikendi provedeni kod Dekija i Lori, miješanje kotlovine, ideje kaj ubacit kad si već fes pripit, sve se to staložilo i došlo na red dok smo šetkali pored kandidata, gledali što sve (ne) stavljaju unutra, pijuckali gemište i općenito se sjajno zabavili.


A onda je trebalo to i ocijeniti. I nije bilo lako. One klasične, najbliže savršenstvu su bile preslane, neke nedorečene, neke totalno fulane… Ali izdvojile su se tri, i među njima je trebalo izabrati pobjednika. Srećom pa je žiri bio fenomenalan i normalan i brzo smo se složili, na opće oduševljenje svih u šatoru. Dobro, skoro svih, jer svi što gube se ljute, ali dvjestotinjak ljudi je nastavilo gemištarit i veselit se sve do kasno u noć. Ponovilo se, hvala Križu, vidimo se na Kriglfestu!!!

 

Evo i službene objave, detalje pogledajte na ovom linku!
http://www.opcina-kriz.hr/ok/dani-opcine-kriz-pogledajte-kako-je-bilo/

“Po treći put povodom obilježavanja Dana Općine Križ održano je natjecanje u spravljanju kotlovine, Kotlovinafest 2019. godine. Ove godine natjecalo se ukupno 15 ekipa koje su kotlovinu, više ili manje uspješno ali s voljom i veseljem spremale i kasnije dijelile posjetiteljima. Da su sve kotlovine uspješno spravljene dokaz je i da se tražila porcija više, a neki su čak jedva imali dovoljno da napune tanjur za žiri.

Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tutić, Đurđica Minovec i Domagoj Jakopović Ribafish imali su zadatak kušati sva jela i ocijeniti najbolja što nije bio niti malo lak zadatak. Ipak, nijanse su presudile te je najboljom kotlovinom ocijenjeno jelo ekipe Vesele Kućanice iz Križa. Druga je bila ekipa Ljepotice zvijeri iz Novoselca, a treći su bili Kotlovinaboysi, ekipa sastavljena od članova iz Križa, Velike Ludine i Popovače. Žiri je dodijelio i dvije posebne nagrade i to ekipi Stari kuhari Udruge umirovljenika iz Križa te ekipi iz Vezišća. Svi su se dobro najeli, a što je najbitnije i družili te zabavili!”

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.