Svi u Sisak na Festival piva i koncert Ramba Amadeusa!!!

by Ribafish
0 komentar

Dakle, nemoj da netko nije došao na Festival kojeg vodim osobno! Garantiram za barem tri fantastična pivkana, a onda idemo obrstit i ostale, uprem dobro, ajmooooo!!!!

Evo i službenog priopćenja:

V. Sisački festival piva održava se u subotu, 14. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine, na kojoj posjetitelji mogu upoznati bogatu povijest sisačke industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine. Priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak organiziravši višednevnu manifestaciju pod nazivom Dani industrijske baštine u sklopu koje se održava i Sisački festival piva pokrenut prije pet godina na 160. godišnjicu rada prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u Sisku. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska.

Festival piva kao i svake godine započinje obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15,00 sati. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb). Za goste koji će na manifestaciju stići vlakom u 14,42 sata iz Zagreba, organiziran je prijevoz autobusom u 14,50 sati od željezničkog kolodvora do Stare pivovare.

Ruta sisačkih pivovara nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje piva u gradu Sisku od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak, koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi što postoji do današnjega vremena i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara tijekom povijesti mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare. Navedena obitelj odlučila je modernizirati proizvodnju te 1912. godine osniva novu pivovaru na području grada pod nazivom Zibel. Danas su od te pivovare očuvani podrumi koji svojom monumentalnošću ocrtavaju mogućnosti i snagu nekadašnje tvornice.

Program Festivala nastavlja se na gradskom Korzu u 17,00 sati, a prijavljeno je 12 craft pivara iz Hrvatske, od toga su tri iz Siska. Posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva koja su proizveli domaći pivari i kušati hranu koja odlično ide uz pivo. Brijačnica „Ivančica“ i Spaček klub iz Siska sudjeluju u programu pod nazivom „The Best Beards Beer Fest“. Glazbeni gost ovogodišnjeg Sisačkog festivala piva je Rambo Amadeus, a koncert počinje u 21 sat.

Svi posjetitelji koji na manifestaciju dolaze vlakom, ostvaruju 50 posto popusta na cijenu povratne karte. Prilikom kupnje povratne karte na blagajnama HŽ-a, na relaciji Zagreb – Sisak, potrebno je naglasiti da su posjetitelji manifestacije, a po dolasku u Sisak kartu je potrebno potvrditi u Turističko informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a) ili blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a) jer će u suprotnom od strane konduktera u vlaku biti naplaćen pun iznos povratne karte.

Crafters

– Križevačko

– 5th Element (Daruvarsko)

– Mihovil (Šibenik)

– Primarius

– Bošnjak

– Pivionica (Fulir)

– Pulfer

– Medvedgrad

– Hrvačić

– Beckers (Osijek)

– Sisačka udruga pivara

– Udruga Zibel

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.