Bonk, Zagreb: Savršen spoj opreme za bicikle, specialty kava i vrhunskih hrvatskih craftova!

Na dalekom zapadu Zagreba, gdje se susreću Vrbani i Prečko, Zvonko je otvorio Bonk - dućan s opremom za tijelo i dušu svakog biciklista.

by Ribafish
0 komentar

Iako ne znam voziti bicikl (kratka i smiješna priča, nekom drugom prilikom…), tijekom snimanja Thomasovog i Majinog podcasta Bez pauze u kafiću/trgovini Bonk (Vrbje 1B) upoznao sam Zvonka zaljubio sam se u frižidere i točionike najboljih hrvatskih craftova, pa sam morao pitati kako je nastala ljubav!

Dakle Zvonko, predstavi nam se i reci otkud ti u biciklizmu?

Ja sam ti običan zagrebački dečko (😊) u ranim četrdesetima, koji je Bonk otvorio isključivo iz ljubavi i sa željom da svom rodnom gradu ponudim nešto drugačije. Ideja za Bonk je nastala u doba kad sam dosta putovao po svijetu i vidio par sličnih mjesta u Londonu, SAD-u, Španjolskoj i Njemačkoj. Naravno, uz kavu i već spomenutu pivu, iznimno bitan vezivni faktor je i ljubav prema biciklizmu. Pošto sam nepopravljivi fan biciklizma i fanatični pratitelj svega bitnog i nebitnog u tom sportu, ovaj poslovni pothvat mi se činio kao nešto neizbježno u mom životu.

Kako je došlo do otvorenja, moram priznati, doista impresivne trgovine i birca u jednom?

Prvi smo Bonk supruga i ja otvorili na Britancu misleći kako će ta lokacija i super prostor biti idealni za njegov uspjeh. No, potres i korona su definitivno dotukli ideju da će takav prostor preživjeti u centru grada devastiranom i u ljudskom, a nakon potresa, i u infrastrukturnom smislu. Krajem 2020. godine smo uspjeli dogovoriti novi prostor (jer nam je bilo žao sve zaustaviti bez pravog pokušaja) u kojem smo 1.6.2021. napokon otvorili sve što smo htjeli i potpuno uspjeli u naumu da ga prilagodimo svim našim željama i prioritetima.

Bonk je nastao iz ljubavi prema biciklizmu te urbanom i zdravom životu prepunom druženja i avantura. Sve što radimo, radimo vođeni tom ljubavlju i željom za stvaranjem jedinstvenog biciklističkog središta.

Kome je namijenjen Bonk, mislio sam da su bajkeri trezvenjaci… 🙂

Nismo nikada išli u smjeru da prostor bude samo ‘’friendly’’ biciklistima, ali, naravno, naša je želja da se upravo oni tu osjećaju najudobnije. Svakako, kako smo i naučili tijekom ovih godinu i nešto dana na ovoj lokaciji, ipak se većina ljudi osjeća ugodno u našem lokalu i zbog toga nam je iznimno drago.

Ono bitno, biciklisti su sve osim trezvenjaci… Prije svake vožnje trebaš malo kofeina za onaj poznati ‘’kick’’, a nakon vožnje, vitamin B je ipak najbolji za oporavak. Puno vitamina B…

Kojih sve craftova imaš u ponudi, i da, hvala na Kolaboraciji Nove Runde, Varionice i Zmajske – mislio sam da je više nigdje neću naći…

Imamo stalno šest točenih piva u ponudi. Postavu redovito mijenjamo vođeni nekim svojim preferencijama i glasom ulice 😊. Uz točionik, imamo i frižider s miksom limenki domaćih craft pivovara (oko četrdesetak različitih piva) u kojem pokušavamo nuditi i pivske stilove koji nisu dio općeg pivskog znanja i koji, za nas, predstavljaju sve ono najbolje što može izaći iz miksa domaćeg pivarstva i istraživanja novih pivskih stilova – npr. sour piva, candy sour piva, smoothie piva, mountain IPA-e, Double NEIPA-e, itd…

Kolaboracija 3 će s nama još biti jako malo… Naime, kad je izašla, mi smo odmah uzeli dva kega i spremili ih u frižider. Nekako nam je bilo žao da ih otvaramo usred ljeta kad nije bilo gužve pa smo pričekali ovaj period kada se Zagreb opet budi… I sad smo jedini koji ju imamo!

Nećete dugo 😊 Što još ima osim piva, a da nije klasično?

Bonk je lokal koji je vrlo usko asortimanski pozicioniran. Dakle, craftice i naša specialty kava (Bonk’ed i Bonk’in) su centar naše ponude. Kažu da je manje uvijek više 🙂

Koje je radno vrijeme, ima li kakvih evenata?

Bonk je lokal koji živi s okruženjem i svojom ponudom i radnim vremenom pokušava respektirati upravo tu činjenicu. Radimo radnim danom od 8 do 22h, a nedjeljom od 9 do 17. Mehaničarenje (biciklističko, naravno) radi svaki radni dan od 10 do 18h.

Osam puta godišnje organiziramo Gind Ride subotom ujutro gdje oko tridesetak biciklista prolazi nešto zahtjevnije ture u široj okolici Zagreba. U tih stotinjak kilometara povremeno ubacimo i pauzu u pogonima Nove Runde ili Varionice kako bi na nama isprobali ono što se drugi ne usude probati… 😊 Grind Ride je besplatan za sve sudionike, a uključuje kavu prije vožnje, hranu nakon vožnje i minimalno jednu premjeru nekog novog piva!

Inače, redovito prenosimo biciklističke utrke pa je kod nas uvijek moguće gledati nešto iz aktualnog kalendara svjetskih biciklističkih utrka.

Kome bi preporučio da navrati?

Svakome. Nemamo apsolutno nikakvih preferencija. Pridružite se drugim članovima Bonk obitelji u zanimljivim druženjima, uzbudljivim biciklističkim rutama i posebnim bike eventima.

Kad vam je potreban odmor, “gorivo” za nastavak avanture ili jednostavno malo dobre atmosfere – tu je naš Bonk Coffee bar. Jedinstveni urbani prostor koji spaja sve što nas veseli – aromatičnu kavu, zdravu i jednostavnu hranu, odlično craft pivo i, naravno, bicikle.

Hvala puno!

Bonk
Vrbje 1B 10000 Zagreb
http://www.bonk.hr/
Mob: 091 603 2649
info@bonk.hr
https://www.facebook.com/bonk.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.