El Patron Mexican & Caribbean Grill: Novi karipsko – meksički fast food u centru Zagreba

Importanne Galleria od početka rujna krije i jedan sasvim zanimljiv lokal u kojem možete probati neka jela koja ćete naći na jako malo mjesta u metropoli i hrvatskoj. A Cubano sandwich im je hit!

by Ribafish
0 komentar

Jedini čovjek koji je bio na Kubi i nije jeo Cubano upravo jednom rukom tipka ovaj tekst. Nepravda je ispravljena neki dan kad nas je Filip Svečnjak pozvao da isprobamo neka jela koja sprema u El Patronu.

Zaputili smo se do Iblerovog trga u Importanne i sjeli ispred lokala, na razini -1, točno ispod stepenica. Naravno, postoji i prostor na terasi, ali ovako smo bili bliže kuhinji i Filipu s kojim smo popričali o svemu.

El Patron je u vlasništvu ljudi koji su dobro upoznati s takvom vrstom restorana, a od početka rujna su špahtlu u ruke dali Filipu koji je dovoljno mlad da ima volje i poleta istraživati recepte i ozbiljno se potruditi, ali i već dovoljno iskusan da zna odmoriti kad je bitno. Tako smo i fino pričuckali s njim, i paralelno gledali kako leta okolo, i natenane dočekali dio menija koji im je trenutno aktualan.

Za početak, El Patron nudi par startera – Taquitos de pollo, vege taquitos i tostones. Ove zadnje smo u manje od minute s guštom smazali močeći ih u nježan guacamole i ispijajući jedno od tri vrste Zmajskog piva. Izvrstan početak, masno, hrskavo, neodoljivo, taman za uz tekmu! Na meniju su i Caesar i Cozumel salate i meksička juha od kukuruza, a za jako gladne je tu par vrsta burrita (Cochinita, Atun i Vege).

Kako smo bili potrgani od testiranja burgera dan prije, nismo naručili ni burrito, niti jedan od četiri vrste burgera (pristupačna cijena 45-65 kn), nego na Kasandrin obožavani Cubano sandwich. Iako burgeri idu najbolje, kao i u cijelom Zagrebu, a burrito i sendviči odmah iza njih (još imaju tri sendviča od 42-55 kn), odlučili smo se na ovu varijantu koja se baš i ne slaže s onom iz filma The Chef, ali je stvarno izvrsna.

Svježe pecivo, puno umaka, sočan pulled pork i korektna šunka u obilnoj porciji su definitivno za svaku pohvalu. Korektni pomfritić i izvrsna ljuta salsa su također za preporučiti.

Filip preporučuje quesadille, ali oko nam je palo na specijalitete kuće, ponajprije Jamaican jerk chicken. Molim Filipa da ne bude ubojiti ljuto i tako je i bilo. Korektan obrok koji je za moj ukus mrvicu presušen, od riže do piletine, ali chef govori da publika jednostavno od njega to traži.

A tko smo mi da sudimo, pa se zahvaljujemo i idemo doma bljujući finu vatricu kako smo i poželjeli i s dogovorom da sigurno dolazimo kad naprave nešto novo. Naravno, dostava je moguća na većini platformi – Wolt, Glovo i Bolt.

Uglavnom, El Patron za sada nudi izvrsne tostonese i velik i sočan Cubano s Pozojem Zmajske pivovare – za svaku preporuku, a još nisu napunili ni mjesec dana! Vidimo se u Importanne Galleriji koja sada uz japansku i tajlandsku nudi i karipsko-meksičku kuhinju! Radno vrijeme je od 8-21. sat, svakoga dana osim nedjelje.

 

El Patron Mexican & Caribbean Grill

Importanne Galleria, Trg Drage Iblera 10, 10000, Zagreb

Fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100084131166726

Tel. 01 46 18 052

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.