Žminjski Viber stickeri dobitnici prestižne nacionalne nagrade Simply the best

Godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Simply the best po treći put je stigla u Žminj!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Ovoga puta nagrađena je kolekcija stickera (popularnih „naljepnica”) kojima se na jednoj od najpopularnijih komunikacijskih mreža, Viberu, kroz kratke uzrečice i sličice promoviraju tradicionalne vrijednosti Žminja te njegova baština i turistička ponuda.

Nagradom Simply the best, koju zajedno dodjeljuju krovna Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia, žminjski Viber stickeri nagrađeni su u kategoriji „Novi projekti u turizmu”, a na svečanoj dodjeli u Selcu nagradu je iz ruku predsjednika UHPA-e Tomislava Faina primio načelnik općine Žminj Željko Plavčić.

Nagrade se odnose na postignuća i projekte u turizmu iz 2020. godine, a žminjski su Viber stickeri nastali uoči lanjskih božićno-novogodišnjih blagdana, kako bi se u vrijeme u vrijeme otežanih komunikacija među ljudima u pandemijskim uvjetima njihova on-line komunikacija oplemenila veseljem, pozitivnim porukama i toplim emocijama.

„Ukoliko želite nekoga pozvati na kavu, iskazati ljubav, čestitati Božić ili Novu godinu napravite to s Viber žminjskim naljepnicama”, poručila je tada Turistička zajednica općine Žminj. Naljepnice je dizajnirala Tina Erman Popović iz žminjskog Lastik studija, a na dvadeset žminjskih stickera koliko ih je dostupno preko Vibera simpatično se i duhovito prezentiraju elementi i žminjske baštine i žminjske svakodnevice, kao što su tradicijska nošnja i roženice, Žminjsko kafe, pršut, sir i kobasice, makaruni, crkva Sv. Mihovila, Kula, harmonike, biciklizam i drugo.

Posebna draž ovih žminjskih stickera je u kratkim tekstualnim porukama na žminjskome govoru, inače zaštićenom kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, pa se tako njima poručuje: „Gremo za Žminj”, „Si za plies?”, „Ćemo zasos?”, „Nu, pasaj”, „Ti si moja ruožica”, „Danas pašta”, i niz drugih istovremeno svakodnevnih i svevremenskih poruka.

Priznanje za stickere nije jedina ovogodišnja nagrada Simply the best povezana sa Žminjem: u kategoriji „Suradnja s lokalnom zajednicom na unapređenju turističke ponude” nagrađena je i agencija Private tours iz Zagreba za organizaciju tečaja za interpretatore baštine koji je održan upravo u Žminju 2020. godine.

“Ponosni i sretni smo što su naši projekti prepoznati i cijenjeni od stručnjaka u turizmu, a to nam daje poticaj da se nastavimo truditi kako bi zadovoljili zahtjevima i potrebama suvremenog tržišta” istaknula je Lenka Šajina, direktorica TZ Općine Žminj te zahvalila cjelokupnom timu koji su pridonijeli ovom projektu.

Dosada je Žminj dobio nagrade Simply the best za 2017. godinu u kategoriji „Inovativni projekti u turizmu” za seriju manifestacija inspiriranih lokalnim običajima (Istarski festival pašte, Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće, Bartulja i druge); te za 2018. godinu u kategoriji „Očuvanje tradicijskih lokalnih običaja” za manifestaciju „Armonike Zad kaštela”. Treća žminjska nagrada Simply the best potvrda je da se u ovoj općini i u djelatnostima njezine Turističke zajednice turistički razvoj promišlja vrlo kreativno, ali uvijek s čvrstim osloncem na lokalnu baštinu i kroz neprocjenjivu suradnju s lokalnom zajednicom.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.