Zagrebačka proslava 30. godina pjenušaca Misal

Vinarija Misal sinoć je u predivnom ambijentu wine bara DiWine u Zagrebu održala domjenak povodom proslave više od 30. godina postojanja i uspjeha svojih pjenušavih vina. Klanjamo se do poda jedinoj hrvatskoj vinariji koja proizvodi - isključivo pjenušce, i to sjajne!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Prijatelji, poslovni partneri, predstavnici medija i članice Udruge WOW, koja je bila i suorganizator događaja, uz ugodnu glazbu uživali su cijelu večer u njihovim najnagrađivaniji pjenušcima u proteklim godinama. Sestre Peršurić na početku večeri goste su pozdravile prigodnim govorom, te kratko predstavile pjenušava vina kojima se posebno ponose.
Večer je započela uz njihov najpoznatiji pjenušac Misal Millennium brut koji se točio iz 6-litarske boce zvane Metuzalem. Mnoge je oduševio taj pjenušac na bazi Malvazije istarske, ne samo veličinom boce iz koje je točen već i svojom kvalitetom koju su potvrdile i broje nagrade, a možda najveća je ona trofejna iz 2021. s Glass of Bubbly natjecanja.

Osim toga gosti su mogli uživati u dva vrlo popularna pjenušca Misal Prestige extra brut i Misal Blanc de noirs brut, ali i dva ovogodišnje trofejna pjenušca s natjecanja u Londonu. Oba pjenušca su ružičasta i to sestre posebno veseli, jer su tako visoko nagrađeni pjenušci koji se inače smatraju usputnim pićima u ljetnim večerima.
No njihov Misal Royal brut proizveden iz Pinota crnoga i Misal Rouge demi sec proizveden na bazi Terana uz Muškat ružu porečku i Malvaziju istarsku, definitivno nisu usputna pića već pravi užitak. Na kraju su vlasnice vinarije Katarina i Ana, okupljenima predstavile prvi put u Zagrebu njihovog Mistera. Pjenušac koji se servira uz razno voće proizveden je povodom prošlogodišnje proslave 30. godišnjice. Kombinacija je Pinota crnog i Malvazije istarske uz dodatak Teranina.

Prvotno je bio zamišljen kao pjenušac kojim će se vinarija Misal približiti novim mladim punoljetnim potrošačima koji tek ulaze u vinski svijet upravo kroz razne koktele na bazi pjenušaca i vina. No kako je za njime vrlo brzo krenula pomama sestre su odlučile da ovaj pjenušac bude njihov 12. u paleti te zbog ograničene proizvodnje odabiru mjesta na čijim će se vinskim kartama taj pjenušac naći.
Mnogima se svidjela ova ideja pijenja Misala u nekom drukčijem stilu. Da paze na svaki detalj i da su i najsitnije stvari bitne dokazale su sestre Peršurić i s izborom slastica. Naime sinoć su gosti mogli probati keksiće Miscotti koji nose naziv Mister upravo po njihovom pjenušcu, a koje su kreirale zajedno sa Mirtom Atilijom vlasnicom Miscottija. Miscotti keksi postali su nezaobilazni dio njihovih degustacija u slanim i slatkim varijantama.

Na kraju večeri ponosne vlasnice vinarije još su jednom zahvalile okupljenima na dolasku, a naročito predsjednici Udruge WOW u čijoj je suorganizaciji bila ova predivna večer, te obiteljskim prijateljima koji osim što prate sve godine rada obitelji Peršurić zaslužni su i za nastajanje imena Misal.

Vinarija Misal još je jednom pokazala da itekako zaslužuje svoje mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni.

Tekst: Ana Peršurić Palčić
Foto: Sanja Muzaferija i Rene Karaman

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.