Vinska večer u srcu Moslavine – dostojanstvena proslava medalja za škrlete s ovogodišnjeg Decantera

Klet Romić u Kutinskoj Slatini bila je domaćin vinarima regije koji su s veseljem dočekali rezultate s najveće svjetske smotre ocjenjivanja vina

by Ribafish
0 komentar

Kako radi lošeg vremena u svibnju nije bilo moguće organizirati tradicionalno promenadno kušanje vina u sklopu Izložbe vina u Moslavini, sve je prebačeno na srpanj, što se pokazalo izvrsnom opcijom.

Pod organizacijom Nikice Katića uživali smo u opuštenoj atmosferi, prekrasnom danu ispred kleti i iza među trsovima, kao i vinima naših vinara. Naglasak je bio na škrletu, ali i ostalim vinskim draguljima iz desetak moslavačkih podruma, poput moslavca, muškata i dišeće ranine, raznih stilova vina, od pjenušaca do macerata, amfora, eko vina… zaista ste mogli kušati sve ili pronaći vino po svom guštu i zadržati se na njemu.

Hvala svim vinarima koji su se odazvali ovom eventu i prezentirali sva ta divna vina: Zoran Jančar, Klet Romić, Antun Glavica, Vina Seletković, Hrvoje Košutić, Igor Ivanić, Josip Tomac, te kao kruna – zlatnim Decanterom ovjenčan škrlet Ivice Florijanovića.


Ambijent i atmosfera su bili fantastični, od ležaljki u vinogradima gdje ste mogli uživati u predivnom zalasku sunca, romantičnog osvjetljenja i live glazbe pod palicom Marka Javorskog, kanapeima i lepinjama koji su samo izlazili iz kuhinje a koje su za nas cijelu večer pripremale baka Nada i seka Tena Katić (350 bakinih lepinjica i 550 kanapea), a čak se i sam domaćin osobno pobrinuo da nas ni komarci ne gnjave i da se možemo prepustiti guštanju svim čulima. Dobro, osim fotografiranju, jer smo zbog plavog svjetla svi izgledali kao Štrumfovi i Avatari… 😊


Hvala organizatorima iz Udruge vinogradara i voćara Lujo Miklaužić, TZ Kutina, Vještici, Barbari, rođi Tomi Jakopoviću i svima na prekrasnoj večeri, vidimo se na novim vinskim guštima u Moslavini. Vinili!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.