Gulašijada u Popovači okupila rekordan broj natjecatelja i posjetitelja

Na Trgu II. u Popovači je održano 6. natjecanje u pripremanju Moslavačkog gulaša na kojem je sudjelovalo čak 30 ekipa, a Kasandra probala svih 30 gulaša!

by Ribafish
0 komentar

Gulašijada u Popovači je tradicionalna manifestacija koju već godinama organiziraju Udruga kuhara Grada Popovače i Turistička zajednice Grada Popovače. O njezinom zapaženom uspjehu najbolje svjedoči velik broj prijavljenih ekipa, kao i posjetitelja manifestacije, ali je te subote apsolutno sve funkcioniralo baš kako je i trebalo.

Vrijedni i organizirani organizatori, besprijekorno čist i uredan prostor održavanja, hladni i još hladniji napici i vesela atmosfera, sve je to bila ovogodišnja Gulašijada koja se protegnula na cijeli dan!


Oko 13 sati prve su ekipe zauzele mjesta (nije se mogao ostaviti ručnik kao na plažama), izvjesile su se zastave, postavili kotlići i u 14.00 je sve moglo krenuti. Program je vodila moja malenkost, a pripremljene gulaše je na temelju boje i izgleda, okusa i gustoće te teksture i pripreme ocjenjivao stručni žiri u sastavu chef Tomislav Špiček, chef Ivica Šimić i Kasandra Draganić s portala Vilicom kroz Hrvatsku.


Najveseliji dio priredbe je svakako bilo minglanje žirija i voditelja kroz štandove i kotliće s natjecateljima i gulašima, odbijanje gemišta, kušanje, pjesma, slikanje i općenito – totalni tulum, pa je kušanje došlo vrlo brzo, iako su prijavljeni imali čak tri sata na raspolaganju. Zdravko i ljudi iz lokala Kod Bake iz Garešnice su me nahranili filekima, dubok naklon, a onda je krenulo, prvo su svi donijeli svoje gulaše, dobili šifre da se ne zna koji je čiji i onda je žiri u tišini počeo kušati.

Kao pravi džentlmen sam pomogao Kasandri probati sva jela (hrana se ne baca), oduševio se s par primjeraka, u jedan čak malo i zaljubio, a onda su se članovi žirija povukli i donijeli odluku. E sad su baš svi bili veseli, a pogotovo osvajač brončane medalje, svaka čast majstore!


Najboljim ovogodišnjim moslavačkim gulašem proglašen je onaj ekipe ‘Moslavački tiček’ prijavitelja Darka Novačića iz Gornje Jelenske. Drugo mjesto izborila je ekipa ‘Bu to dobro’ prijaviteljice Jasmine Kovačević, dok je trećeplasirani gulaš ekipe ‘Zakrpani kotlić’ prijavitelja Antonija Luketića.


Za sve ekipe organizatori su osigurali meso, dok su ostale sastojke dodavali prema svojim receptima, a za što su na kraju najbolji bili i nagrađeni malom kotlovinom, kotlićem za spremanje gulaša i setom profesionalnih noževa. Besplatan gulaš za sve okupljene posjetitelje tradicionalno su pripremili članovi Udruge kuhara, dok su veselu atmosferu glazbeno obogatili članovi Tamburaškog sastava ‘Ukradeno vrijeme’.

Puni i sretni pobjegosmo za Zagreb oko 20.00 sati, dok nas je još dugo pratila glazba i pjesma. Gulašijada u Popovači je manifestacija na koju jednostavno želite doći ako volite dobru zabavu, pa se vidimo i dogodine! Hvala na svemu.


Foto:
www.popovaca.hr
Vilicom kroz Hrvatsku

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.