Stars of 57, Zagreb: Novi wokovi i burgeri na vrhu Tkalče!

Nikada dovoljno kvalitetnih wokova, a na ove u Stars of 57 (bivši Bao&Bao preko puta Historyja) - ćete se definitivno još puno puta vraćati

by Ribafish
0 komentar

Iako joj je Bogovićeva opaka konkurencija, Tkalčićeva ulica je perjanica metropole što se tiče posjeta turista. Iako vrhunac turističke sezone još nije naišao, rijeke stranaca tumaraju zagrebačkom žilom kucavicom istražujući povijest Zagreba i u potrazi za savršenim selfijem, pa ljudi negdje moraju nešto i pojesti.

Tkalčićeva je opće poznata kao ulica u kojoj se na najmanje kvadratnih metara može pojesti najšarenija hrana, pa tako u njoj uvijek ima ponešto za svačiji okus, što je dovelo do toga da se vlasnici Historyja Josip i Dario Šimić nakon priče s bao bunsima pokušaju okušati i u drugim internacionalno popularnim fast foodovima.


U moderno uređenom zdanju na adresi Tkalčićeva 57 stari je lokal ovoga lipnja tako dobio novo ime (nema nikakve veze s Filterom 57 nego se samo nalazi na tom kućnom broju, a ja zabrijao 😊) i novog čovjeka zaduženog za hranu. Luka Pošta je mladić koji provjereno radi vrhunske wokove i sushije, i sada je konačno došao i do centra grada sa željom da i tu pokaže što zna.

“Za početak je planirano polagano uhodavanje bez velikih trzanja i široke karte, igra na sigurno s 5 wokova i 7 burgera (što dizajnerski izgleda jako cool 5 i 7 = 57!), kao i klasičnih krumpirića, batata, spring rolica, chicken nuggetsa i tri salate (kozice,vege i pileća).” govori nam Luka.


Sva hrana dolazi u lijepom dizajniranom posuđu, a tu je i dostava preko ceste s obzirom na to da je riječ o istom vlasniku. Što se pivske priče tiče, u ponudi je sve iz portfolija Zagrebačke pivovare, dok je vinska karta ipak malo šira, pa tu ima klasika od Galića, Josića, Korlata sve do nama jako drage Malvazije Rossi. Sve je puno ventilatora, klima, televizora i doista izgleda kao meka za turiste svih kontinenata svijeta, pa su i cijene malo više – ipak ste u Tkalčićevoj.

Tako burgeri (classic, BBQ, avokado chicken, truffle, vege i BBQ double) koštaju od 8.20 do 11.60 eura, ali su više nego korektni, s pecivom od Miška, ukusnom junetinom (poštena porcija od 150 grama mesa), a preporuka kuće je Stars of fifty-seven burger sa salatom, prženim lukom, slaninom, cheddar sirom i BBQ umakom. Jako mekano, ukusno, miškovski slatko…

No, red je bio na wokove koji dolaze s dvije vrste tjestenine – s jajima (egg noodles) i od heljde. U ponudi su pileći, trostruki miks, s kozicama i vege wok, te kućni Stars of fifty-seven. Naručili smo onaj s tri vrste mesa i s kozicama i bili su pun pogodak. Sve što očekujete od woka je tu, puno mesa, rapsodija okusa, naglasak na namirnici, ništa ne strši, jednostavno za svaku utjehu i brz oporavak. Definitivno jedan od najboljih wokova u gradu, s time da mi je čak i heljda bolje sjela.

Za kraj, zanimljiv podatak da se upravo na ovoj adresi proizvode sve slastice za Vivas grupu, pa imate na raspolaganju i sjajne kolače – pali su zanimljiva slankasta pistacija i još bolja kombinacija limuna i maka!U Tkalčićevoj je najbitnije da klopa dođe brzo, da bude kvalitetna i da se prepustite istraživanju Zagreba ili jednostavno ostanete uživati na nekoj od milijun terasa. Stars of 57 ima sve to, i ako ste željni brze okrijepe, odmora u jednoj od najljepših ulica metropole ili pak samo presjeći cuganje s prijateljima – na pravom ste mjestu.

Sretno Luka, samo jako, vidimo se u Tkalčićevoj 57.

—————————————————-

Stars of 57
Tkalčićeva 57, Zagreb
Mail: info@history.hr
Tel: 091 646 4119
Instagram: https://www.instagram.com/stars.of.57/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.