Vinkovo, Vincekovo, Vincelovo: Ove srijede – svi u vinograde!

by Ribafish
2 komentara

Povodom blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinogradara, svake se godine 22. siječnja širom Lijepe naše hrpe ljudi slijevaju u vinograde i vinarije kako bi uz pečeni špek, kobase i pogotovo šarana u rašljama dostojno proslavili početak nove godine.

Ove smo godine otišli malo ranije kod obitelji Trdenić iznad Popovače, jeli brutalnog, savršeno posoljenog i totalno demuljiziranog šarana i guštali u škrletima braće Trdenić i Svena iz obližnje vinarije Ilovčak. Magluština i hladnoća nisu pokvarili dojam, kao što je to uspjelo Dživi koji je srušio stol i čašu, na čemu se najdublje ispričavam, i nadam da se vidimo i dogodine.
No, unatoč uranjenom slavlju, ova je srijeda u biti kalendarski baš taj dan za vinograd, pa se ne propustite javiti Domagoju Buhaču u Iloku (nemrem doć ni ovaj put, oprostiiii), rodbini i frendovima u Zelini koja održava Vincekovo u kuriji Omilje (prigodni običaji bit će obavljeni u vinogradu obitelji Pisačić), PP Orahovica slavi Vincevo, dok se u Iločkim podrumima Vinkovo obilježava u plasteniku uz pečenu slaninu, kobasicu, kuhano vino i neizostavne tamburaše…

Uglavnom, zovite svog lokalnog vinara, sredite si prijevoz, preskočite doručak i svi u srijedu u vinograd!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

2 komentara

KvarnerRijeka 21 siječnja, 2020 - 06:47

Izgleda bezobrazno dobro!

Odgovori
Ribafish 21 siječnja, 2020 - 07:20

Predivnoća!

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.