Vinarija Kopjar osvojila dva zlatna odličja na „Concours Mondial du Sauvignon“

by Ribafish
0 komentar

Vinarija Kopjar proslavila se na najvećem međunarodnom ocjenjivanju sauvignona „Concours Mondial du Sauvignon“ , gdje su za svoj Sauvignon blanc 2019 i Sauvignon blanc 2020, u konkurenciji od čak 1120 uzoraka iz cijeloga svijeta osvojili dva zlata.

Time je uspješno nastavljen uspon na svjetskoj sceni sauvignona, od prošle godine, kada je Robert Kopjar za svoj vrhunski Sauvignon blanc osvojio srebro kao jedino hrvatsko odličje na tom prestižnom sortnom ocjenjivanju.

Službena obavijest:

Kopjar Sauvignone odlikuje čist i izravan sortni karakter te ozbiljno, konkretno tijelo. Krase ih zavodljivost cvijeta bazge, herbalnost koprive i svježe pokošene trave te voćnost ogrozda i marakuje. Umjerenih su kiselina i alkohola, naglašene mineralnosti i voćnosti i ugodnog dugotrajnog završetka. Lijepo prate jela poput kozjih sireva, proljetnih rižota, školjkaša, jastoga i azijskih specijaliteta.

Biti prepoznat na svjetskoj razini rezultat je godina rada, investicija, učenja, puno uloženog truda i ljubavi“ – izjavio je Robert Kopjar, vlasnik vinarije, ističući da ga svaka dobivena nagrada, bilo to u Hrvatskoj ili u svijetu, ispunjava srećom i ponosom. „Potvrda je to vrhunske kvalitete vina i dobrog smjera u kojem se naša vinarija kreće.“

Da je tomu uistinu tako, dokazuje i činjenica da vinarija Kopjar od svojih početaka niže brojna priznanja te je danas najnagrađivanija vinarija sjeverozapadne Hrvatske. Kontinuitet osvajanja medalja na međunarodnim natjecanjima traje od 2017., kada je Sauvignon Kopjar osvojio prvi put Decanter i IWC broncu. Od mnogih nagrada za druga vina ističemo prošlogodišnjih 5 Decanterovih odličja – Graševina je potvrdila kvalitetu i berba 2019. nagrađena je srebrom, a brončanim su medaljama nagrađeni Sauvignon ’19, Rajnski Rizling ’18, Chardonnay ’18 i Muškat Žuti ’19. 

O vinariji Kopjar

Vinarija Kopjar nalazi se na samoj granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, a postoji od 2012. Prvo Decanterovo srebro vinarija osvojila je za rajnski rizling, sortu na koju su posebno ponosni. Kopjarov Rajnski Rizling krasi savršen sklad između prirodnih kiselina i neprevrelog sladora, dok je citrusno petrolejska aroma obogaćena finom mineralnošću te diskretnim botrytisom.

Uz bijela vina, po kojima je vinarija poznata, Kopjar se ponosi i crvenim vinima – cabernet sauvignon i crni pinot, dok je Cuvée Kopjar sve traženije kućno vino vrhunskih restorana, a odlikuju ga svježina, voćnost i niski alkoholi. Trenutno je u etapi dozrijevanja nekoliko pjenušaca od kojih u vinariji imaju velika očekivanja. Vina Kopjar potražite na prodajnim mjestima: Bio i Bio; Enozoik; Roto Dinamic; Vivat, Vrutak.

 

DODATNE INFORMACIJE o vinariji:

Vinarija Kopjar (molimo najaviti se za degustacije)

Adresa: Pece 112, Budinščina

Telefon: 091 284 1421

Mail info@vinarija-kopjar.hr

 

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.