Sve hrvatske pivovare: 7. Bura brew, Poreč

by Ribafish
0 komentar
U našem serijalu o svim hrvatskim pivovarama danas govorimo o porečkoj imena – Bura!

Datum objave: 28.5.2016.
Ime pivovare:
 Bura Brew d.o.o.
Sjedište: Ulica Mate Vlašića 26/19, 52440 Poreč
Mjesto kuhanja: Ulica Mate Vlašića 26/19, 52440 Poreč
Vrsta: Microbrewery
Vlasnik: Alessandro Zecchinati, Claudio Rossi, Veronika Beckers
Godina osnutka: 2015.g.
Broj zaposlenih: 3
Godišnja proizvodnja u litrama: 40.000 l prve godine, ali za svaku godinu je planirana veća proizvodnja
Brewmaster: Claudio Rossi
Nit vodilja/slogan: In Bura Veritas!
Ambalaža: u prvoj godini samo boce 0.33 l, uskoro i bačve i boce od 0.75 l
Web: u izradi
Facebook: Bura Brew 

Bura | Author: Promo Promo

Brandovi:

Optimist Golding Ale
Vrsta: Blonde Ale
Alc. Vol.: 5,5%
Plato: 12,2%

Redsand Amber Ale
Vrsta: Amber Ale
Alc. Vol.: 6%
Plato: 14%

Tornado IPA – Istrian Pale Ale
Vrsta: IPA Alc. Vol.: 6,3%
Plato: 14,4%

Mala povijest pivovare:
Bura Brew je relativno nova craft pivovara čiji proizvodi tek dolaze na hrvatsko tržište. Smještena je u Poreču, a odgovorne osobe koje stoje iza ovog projekta su Alessandro Zecchinati, Veronika Beckers i Claudio Rossi. Alessandro je iz Milana. Studirao je pravo na fakultetu pravnih znanosti u Milanu i radio tri godine kao odvjetnik za niz odvjetničkih društava u Milanu. Godine 2007. preselio se u Dublin zbog novih poslovnih izazova.

Bio je fasciniran vibrom i atmosferom irske prijestolnice, gdje je živio osam godina i radio kao voditelj prodaje za važne tvrtke u IT sektoru kao što su Microsoft i PayPal. Kao veliki ljubitelj piva počeo je pratiti irski craft beer pokret i bio svjedok širenja craft pivskog pokreta koji je postao sve vidljiviji kako se otvaralo sve više i više mikro pivovara, unatoč postojećim i jakim monopolima glavnih industrijskih pivskih marki kao što su: Guinness, Beamish, Carlsberg ili Heineken. Iz tog razloga Zecchinati je istraživao potencijal ovog tržišta izravno kontaktirajući vlasnike irskih mikropivovara i za to relevantnih pubova.

Bura | Author: Promo Promo

Kako bi potvrdio isti trend u drugim dijelovima EU Alessandro je posjetio Veliku Britaniju, Belgiju, Njemačku, Italiju i Sloveniju. Dok je živio u Dublinu Alessandro je upoznao Veroniku koja je kasnije postala njegova žena. Veronika ima istarske korijene majčine obitelji, i njemačke korijene s očeve strane. Odrasla je u Istri, otkuda se kasnije preselila u Njemačku, te studirala strane jezike u Berlinu i Rimu. Živjela je u talijanskom glavnom gradu šest godina i radila za Venere.com, jedan od prvih start-upova u Italiji.

Claudio je dugogodišnji Alessandrov prijatelj. Radio je deset godina kao arhitekt u Monzi.Njegova najveća strast uvijek je bilo kvalitetno pivo i vino. Homebrewer je posljednjih dvadeset godina, kao i vinski sommelier. Bio je 3. najbolji sommelier u Italiji u 2012. godini. Također je napravio suradnju s nekim od najvažnijih talijanskih pivovara . Odmah mu se svidjela Alessandrova ideja, te je s njim i Veronikom utemeljio Bura Brew d.o.o. u ožujku 2015., i postao glavni brewmaster u Buri.

Veronika i Alessandro preselili su u Istru 2014. godine , gdje su počeli planirati svoje poslovanje na vrlo detaljan način pomno istraživajući pivski sektor na hrvatskom tržištu. Trend mikro pivovara u Hrvatskoj je tada upravo započeo s vrlo obećavajućim rezultatima. Kao idealno mjesto za aktivnosti Bura Brewa identificiran je Poreč u Istri, u prekrasnom mjestu uz visoku kvalitetu života i mnoge poslovne aktivnosti. Nitko od nas nije iz Poreča ni iz Hrvatske, međutim Veronika tečno govori hrvatski (drugi jezici koje tečno govori su njemački, slovenski, talijanski, engleski) ,a i Alessandro i Claudio lako mogu komunicirati s ljudima, jer svatko u Istri tečno govori talijanski i engleski, iako su u procesu učenja hrvatskog.

 | Author: Privatni album Privatni album

Ponosni smo što smo prihvaćeni u Poreču koji je prekrasan grad i lijepo mjesto za život i pokretanje posla. Isto tako na strateškom je položaju, vrlo dobro povezan s Italijom i ostatkom Europe. Cilj nam je postati poznati lokalni kvalitetan brand zanatskog piva u Hrvatskoj. Imamo lijepo skladište veličine 160 m² zatvorenog prostora i 240 m² na otvorenom u potpunosti obnovljenog i prilagođenog za pivovaru. Bura Brew proizvodi piva gornjeg vrenja, nepasterizirano, nefiltrirano, fermentirano u boci, bez aditiva i konzervansa, samo prirodnih sastojaka. Pivo sa strašću i stručnosti našeg Brewmastera. Na tržištu smo od travnja 2016. s bocama od 0,33 i uskoro s bocama od 0,75 te bačvama za točeno pivo.

Proizvodimo 3 vrste piva: Optimist Golding Ale – Golden Ale sa styrian golding hmeljem. Optimist je mali čamac koji djeca koriste kada žele naučiti jedriti, koji ide polako, ali može doći prilično daleko. Redsand Amber Ale – Amber Ale s bojom istarskog tla. Tornado IPA -prvi istarski pale ale. Kod ove IPA-e koristimo dry hopping. Želimo naglasiti da sva naša piva imaju 7 do 8% od pšeničnog slada koji daje “neprozirnost” pivu, te postojanu pjenu. To je nešto što nam je vrlo važno. Mi ne želimo “prozirno” pivo. Naš slogan je: IN bura VERITAS!

Zanimljivosti: Naša pivovara je uvijek otvorena za svakoga tko je znatiželjan da vam otkrijemo zanimljivosti naših piva i pokažemo gdje i kako se proizvodi pivo. Cheers!

Osoba za kontakt: Alessandro Zecchinati
Kontakt mail/telefon: 091 601 40 06 ​

Gdje se može kupiti/popiti:

ISTRA
Buzz – Bar – Rovinj
Arboretum – Ristorante/Pub – Fažana
Laguna Lounge (Plava Laguna hoteli) – Bar – Poreč

ZAGREB
Pivoteka – Beer Shop – Zagreb
Craft Room – Pub – Zagreb
Bor Bar – Bar – Samobor
Scout – Pub – Samobor
Hop in – Bar/Pub – Zagreb
Kvart – Bar – Zagreb
Zeko – Bar – Zagreb

KVARNER
Beertija – Pub – Rijeka
Viva Cafe do Brasil – Bar – Rijeka
Pajol – Bar – Rijeka
Pod Marun – Udruga mladih – Lovran
Lovranski Pub – Pub – Lovran

DALMACIJA
Fabrique Pub – Pub – Split
Mazgoon – Ristorante/Bar – Split
Vrata o Grada – Bar/Pub – Split
Hipster – Tobacco Shop – Split
St Bar – Bar – Spalato Kantoon Bar – Bar – Solin
Augubio Congo – Bistro – Split

SLAVONIJA
Gajba – Kušaona i Beer Shop – Osijek

Enciklopedija svih hrvatskih pivovara startala je na portalu Gastro.hr, današnjem Missgastro.hr, kojem sam tada bio glavni urednik i nedavno je napunila pet godina! Originali su i dalje na www.gastro.24sata.hr

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.