Počela je proslava 30. rođendana Pivovare Medvedgrad 

U pivovari Medvedgrad ove je srijede u prisutnosti mnogobrojnih partnera, suradnika, djelatnika i novinara obilježeno 30. godina rada

by Ribafish
0 komentar

Neslužbena objava:

Dakle, kakav je to brutalan neplanirani tulum bio, ja nemrem vjerovat…
Trebalo je to biti klasično novinarsko dvosatno druženje, ali nakon sat i pol vođene ture i degustacije noviteta i Marininih kolača, u jednom kutu su se pojavilo staro krilo Hladnog piva Savršeni marginalci. Gitara, bas, bubanj, odnosno trojac bez Mileta te Krmpa kao Mile mjesto Mileta, krenuo je čistim punk rockom rasturati pivovaru. Kakav kaos, kakva štala, kakvo veselje… Zaboravili smo i da je dan, i da je sutra radni dan, i po tko zna koji put se savršeno proveli u društvu Mede i prijatelja. Divan dan, još puno ovakvih, pivili i sretan 30 rođendan Pivovara Medvedgrad!

Službena objava:

Nakon razgledavanja Pivovare, Ivan Nauković – član Uprave te direktor marketinga i prodaje predstavio je novi vizualni identitet najstarijeg piva Zlatni medvjed. Uz odličnu, nenajavljenu svirku Savršenih Marginalaca, najavljeno je i dvodnevno Brundanje, a food blogerica Marina Obradović (Priče jedne kuhače) pripremila je dva deserta s novim Medvedgradovim specijalima Gavran i Strossmayer. Pivovara Medvedgrad obiteljska je, najstarija i najveća obiteljska pivovara u Hrvatskoj, koja slavi tri desetljeća neprekinutog uspjeha na craft pivarskoj sceni. Ovaj hvale vrijedan jubilej nije samo obilježavanje vremena, već i slavljenje tradicije, inovacije i predanosti.

Prije trideset godina na uglu Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu osvanulo je neobično mjesto s visokim bakrenim tankovima – bila je to mini pivovara i Pivnica Medvedgrad, koja je promijenila način na koji se na ovim prostorima doživljavalo pivo i time udarila temelje današnjeg craft pivarstva. Doista je bio pravi podvig izboriti se za vodeće mjesto na pivskoj sceni i zadržati ga zahvaljujući visokoj kvaliteti piva i mudrom vođenju. No, tu je još jedan slavljenik – glavno pivo pivovare, svijetli lager Zlatni medvjed, također slavi 30. rođendan pa je ovom prigodom predstavljen i njegov redizajn.

Vođenje pivovare preuzela su četiri sina, Ivan, Nikola, Petar i Luka Nauković, koji nakon roditelja nastavljaju s pivskom tradicijom, a mogu se pohvaliti i impresivnim brojkama. Naime, u pivnicama i pivovari zapošljavaju 96 djelatnika, a do ove godine skuhalo se više od 25 milijuna litara i oko 90 različitih vrsta piva. Pri tome se koriste tradicionalni načini kuhanja piva, kao što je dekokcija, čime se postiže punina okusa, kakvu nije moguće dobiti modernim, jednostavnijim i bržim načinom kuhanja piva.

Od tada pa do danas, Medvedgrad je postao sinonim za kvalitetu, autentičnost i čuvanje starih pivarskih zakona, koji govore o čistoći piva, a osim po izvanrednim pivima, ističe se i po društvenoj odgovornosti. Njihova ESG strategija (Environmental, Social and Corporate) formalizirat će dugogodišnje napore odgovornog poslovanja. Svojim humanitarnim inicijativama Zeko je reko i Sretno dijete pokušavaju ovaj svijet učiniti barem malo boljim mjestom i pomoći najranjivijim skupinama društva – djeci i životinjama.

Posebnost Pivovare Medvedgrad je oživljavanje starih zagrebačkih legendi kroz imena piva te ilustracije na etiketama. Zato će tijekom ove jubilarne godine ispričati priču o Medvedgradu kroz pet novih piva. Potražimo li u domaćem pivskom svijetu sinonim za kreativnost definitivno ga možemo pronaći u Pivovari Medvedgrad, jer osim što je dvije godine za redom proglašena najboljom pivovarom u Hrvatskoj (2014. i 2015. godine, proglasio Ratebeer), dobila je nagradu i za dizajn svojih etiketa (CROPACK 2017. godina).

„Ponosan sam na obitelj i sve djelatnike koji su pridonijeli da Pivovara Medvedgrad postane najznačajnija craft pivovara na hrvatskom tržištu. Sada nas veseli i motivira sve ono što nas čeka u idućih trideset godina. Put uspjeha ovisi o prilagodbi promjenama koje donosi vrijeme, no i beskompromisnoj primjeni utabanih pravila. Zato ćemo beskompromisno nastaviti proizvoditi fine i pitke lagere na tradicionalan način, ali uz korištenje moderne tehnologije.“ dodao je Ivan Nauković – član Uprave i direktor marketinga i prodaje.

Za Medvedgrad nije samo važno što se nalazi u čaši, već i izvan nje. Ovogodišnji planovi za proslavu velikog jubileja uključuju mnoge događaje, popuste, pivske premijere te dvodnevni Craft, Rock & Street food festival, Brundanje, koji će okupiti najveća imena hrvatske rock scene te tako dostojno proslaviti trideset godina rada i postojanja. Dok se Medvedgrad s ponosom prisjeća svoje prošlosti, gleda prema budućnosti s istim entuzijazmom i predanošću. Njihov primat na craft sceni ne samo da potvrđuje izvrsnost, već i obećava svijetlu i ukusnu budućnost za sve zaljubljenike u pivsku tekućinu i kulturu te će i dalje nastaviti širiti svoj utjecaj i osvajati srca pivskih znalaca širom regije, a i šire.

 

fotografije: Boris Berc i Samir Cerić Kovačević

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.