U Splitu otvoreno prestižno ocjenjivanje rose vina Concours Mondial de Bruxelles

U Hotelu Amphora u Splitu u srijedu je svečano otvoreno trodnevno prestižno svjetsko ocjenjivanje vina Concours Mondial de Bruxelles – rosé wines session

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
U Split je pristiglo 57 ocjenjivača sa svih strana svijeta a kušat će više od 1.200 uzoraka vina iz cijelog svijeta, od čega 33 iz Hrvatske. Na samom otvorenju natjecanja prisutne članove organizacije i mnogobrojne ocjenjivače prigodno je pozdravio direktor natjecanja Thomas Costenoble. Osim njega dobrodošlicu gostima poželjeli su Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, te Monika Prović menadžerica Udruženja Vino Dalmacije koje je ujedno i domaćin ovom natjecanju. Poseban gost ove godine u Splitu je i g. Quentin Havaux, CEO kompanije Vinopres, vlasnika natjecanja.

Ministarstvo poljoprivrede posebno je ponosno na hrvatsko vinogradarstvo, ali i na ovakav vid promocije Hrvatske kao destinacije. Želim vam svima ugodan boravak u našoj prekrasnoj zemlji i uspješno ocjenjivanje danas i u ostalim nadolazećim danima – na otvorenju je poručila i Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište. Uz Decanter i IWC, Concours Mondial de Bruxelles jedno je od najznačajnijih svjetskih ocjenjivanja vina utemeljeno 1994. godine a od 2006. svake godine održava se u drugoj državi. Stoga odabir Dalmacije za domaćina ovom velikom natjecanju još je jedna potvrda kvalitete i značaja Dalmacije u proizvodnji rose vina.


Domaćini žele istaknuti kako gostovanje prestižnog natjecanja poput Concours Mondial de Bruxellesa doprinosi razvoju hrvatske enologije, koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija i prepoznatljivija među vinskim stručnjacima. A s obzirom na to da će ocjenjivači iz cijelog svijeta kroz tri dana natjecanja posjetiti i upoznati Dalmaciju kao vinsku regiju, zasigurno će postati i novi ambasadori, ne samo Dalmacije i dalmatinskih vina nego i cijele hrvatske vinske scene.

Pred pristiglim ocjenjivačima uzbudljivih je tri dana ocjenjivanja ružičastih vina, a tijekom i nakon samog natjecanja, suci i prateći novinari posjetit će brojna dalmatinska vinogorja i sve četiri dalmatinske županije, dok će grupa najutjecajnijih novinara i somelijera sudjelovati na posebnom trodnevnom putu Vino Dalmacije & Croatia Full Of Life na Hvaru, Pelješcu, Komarni i Dubrovniku.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.