The house of gin & spice by L’erotic predstavlja dva originalna zimska piva i seli u centar grada!

Kuća ginova i začina The house of gin & spice by L'erotic i craft pivovara Houblon iz zagrebačke Trnovčice stvorile su dva nova zimska okusa, a od ponedjeljka ih možete nabaviti u Frankopanskoj 14!

by Ribafish
0 komentar

„L’erotic winter ale je pivo aromatiziran našim cimetom, anisom i muškatnim orahom i idealna je za potpun doživljaj zime i blagdana, a kako ne bi bilo usamljeno, napravili smo i nježniju varijantu winter alea s dodatkom L’erotic dehidrirane maline iz hrvatskih voćnjaka, hibiskusa i anisa.“, riječi su ekipe iz L’erotica, butika svakojakih finih pića i začina za ginove i koktele The house of gin & spice by L’erotic.

Iako se se do sada nalazio na Trešnjevci, u Maruševečkoj 8 između Trešnjevačkog placa i Doma sportova, od ponedjeljka 16. siječnja nova lokacija je Frankopanska 14! Ulovio sam ih više nego spremne za par odgovora na pitanja…

Pozdrav ljudi! I dalje uz hrpu ginova i začina u shopu imate i par sjajnih domaćih craftova, pa kako je uopće došlo do ideje za zimska piva i suradnje s Houblonom?

Mladu i perspektivnu ekipu iz Houblona od početka smatramo idealnim poslovnim suradnicima, pa kako su znali od nas uzimati sirovinu za svoja craft piva tako smo zajednički došli na ideju da napravimo pivo isključivo s našim dehidriranim voćem i začinima.

Tko je autor recepta?

Zajedničkim idejama smo došli do savršenog okusa – mi smo savjetovali koji okusi bi bili najbolja kombinacija, a oni su znali koji će se od njih najbolje složiti u samom procesu izrade.

Možete li nam reći nešto više o njima?

L’erotic winter ale, brown ale pivo, 5,5% alkohola, dolazi u boci od 0,75l, u njoj su kombinirani klinčić, zvjezdani anis i cimet i to dovoljno nježno da ni jedan od okusa ne prevladava. Preporuka je da se ne pije previše rashlađeno kako bi svi okusi došli do izražaja.

L’erotic HibAniMal ale, 6% alkohola, također dolazi u boci od 0,75l i aromatično je pivo upotpunjeno zvjezdanim anisom i sušenim cvijetom hibiskusa. Završnu aromu daje L’erotic malina s hrvatskih polja, dehidrirana u kontroliranim uvjetima. Sporom dehidracijom smo dobili intenzivan okus maline koji se osjeti u svakom novom gutljaju. Uskoro dolazi i u varijanti od 0,33l te će biti dostupna cijele godine.

Hoćete li i dalje raditi ovakva veselja za pivopije?

Sigurno da će ovisno o sezoni biti novih okusa jer smo i mi i ekipa iz Houblona jako zadovoljni kako se sljubljuju naši i njihovi proizvodi.

Kako ste preživjeli godinu, piju li Hrvati više kad je kriza?

Ne bismo nazvali da piju zbog krize, nego da im je više ostalo u navici družiti se doma, što nam je posebno drago jer su L’erotic dehidrirano voće i začini i naša ponuda alkohola vrlo česti gosti tih istih zabava.

Zatvorili ste svoj kafić u centru Zagreba, vraćate li se u 2023.?

Zatvorili smo vrata lokala radi odluke da se pokrene L’erotic catering i event support team koji u svojoj ponudi nudi hranu i slastice za sve vrste privatnih i poslovnih zabava odnosno događaja. U ponudi imamo i opciju najma našeg prijenosnog šanka koji se može iznajmiti i zasebno bez catering ponude i s njim možete dobiti sve moguće vrste napitaka (topli, hladni, alkoholni, bezalkoholni…) – sve ovisno o vašim željama. Prioritet nam je otvoriti još par dućana diljem Hrvatske, stoga nam se bar tu našao kao “višak”.

Što sve nudite u novoj godini u svojoj sjajnoj Kući ginova i začina?

Nakon tri godine poslovanja možemo reći da smo shvatili što točno zanima domaće tržište tako da smo uz šezdesetak vrsta dehidriranog voća i dekorativnih začina (voće dehidriramo sami, ne uvozimo gotov proizvod) ubacili dvadesetak vrsta začina za kuhanje koje smo sami iskombinirali. Tako kod nas možete naći sol iz solane Nin u kombinaciji s dehidriranim voćem (sol limeta, sol naranča..), papar s raznim aromama, aromatizirane soli za kupanje, personalizirane poklon pakete za sve prigode (rođendani, Valentinovo, poslovni paketi…)

I dalje će se na novoj lokaciji u Frankopanskoj moći besplatno degustirati sva pića u dućanu, a u suradnji s Franckom možete naručiti i kavu po promotivnim cijenama. Malen prostor, a toliko puno izbora, dolazite?

Dolazimo! Hvala na svemu!

The house of gin & spice by L’erotic
Frankopanska 14, Zagreb
https://www.facebook.com/leroticfruitandspices
+385 99 467 6617

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.