Sve hrvatske pivovare 67: Pivovara Morčić, Rijeka

U Velome Brgudu se proizvodi i puni Morčić, novo pivo na hrvatskoj craft sceni!

by Ribafish
0 komentar

Ime pivovare: Pivovara Morčić d.o.o.
Grad: Rijeka
Vrsta: Craft pivovara
Vlasnik: Elvio Kalčić
Sjedište: Veli Brgud 153/B, 51213 Judrani
Mjesto kuhanja: Veli Brgud 153/B
Godina osnutka: 2020
Broj zaposlenih: 1
Mjesečna proizvodnja: 3.000 litara
Brewmaster: Elvio Kalčić
Nit vodilja/slogan: Samo najbolje je dovoljno dobro…
Ambalaža: Boce i kegovi
Gdje se može kupiti/popiti: Goblet beer store Rijeka i Zagreb, kultni riječki lokal „Kod Zajca“, „Kašetica“ Rijeka, O’hara Rijeka, dućani „Veronika“… Imamo i kućicu tijekom Adventa na korzu u Rijeci gdje se mogu kupiti paketi s pivima, a također ćemo biti prisutni s pivom na „Ljetnoj pozornici“ u Opatiji tijekom Adventskih dana.
Web: U izradi
Facebook: https://www.facebook.com/pivomorcic

Vrste piva:
American Pale Ale
Alc. Vol.: 5.2 %

Indian Pale Ale
Alc. Vol.: 5.8 %

Mala povijest pivovare:
Sve je započelo kao homebrewing prije nekih 10 godina. Ja sam inače radio vani po naftnim platformama, a svaki put kad bi se vratio doma bi nešto skuhao. Pive su postajale sve bolje i bolje a ja sam se sve više zagrijavao za pivarstvo.

U jednom momentu pala je odluka da ostanem doma i bavim se isključivo proizvodnjom piva, a onda je uslijedilo opremanje prostora, sređivanje papirologije, kupnja opreme i strojeva… Sve je to trajalo jako dugo, uz puno previše stresa i malo je nedostajalo da odustanem od svega. Ali eto, nakon svih poteškoća, konačno smo izašli na tržište sa APA-om koja je jako dobro prihvaćena a za koji dan izlazi i IPA za koju se nadam da će isto tako dobro proći. Uglavnom, ako ste iz Primorja, morate probati Morčića!

Zanimljivosti: Jedanput sam sa suprugom gledao TV i u jednom trenutku se je čulo u podrumu kao da netko puca iz kalašnjikova. Kad smo došli sebi, shvatili smo da su to bile pive koje su imale malo previše pritiska u bocama i kad je jedna grunula – protresla je ostale i onda je počelo… To su ti slatki počeci u kućnom pivarstvu, sada je sve puno lakše.

Kontakt mail/telefon:
morcicbrew@gmail.com / Elvio ( 091 539 2915 )

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.