Sv. Petar u Šumi poziva na 9. manifestaciju S Klobasicom u EU 2023. od 17. do 19. ožujka 2023.

Sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećem hrvatskom „gradu od kobasica“.

by Ribafish
0 komentar

Želite li sudjelovati u izboru za najbolju klobasu ili samo posjetiti Istru i birati svog favorita? Sve može! Samo rezervirajte vikend i vidimo se…

Službena objava:
Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” održat će se u sportskoj dvorani na glavnom trgu u Sv. Petru u Šumi 18. i 19. ožujka 2023. godine. „Dani hrvatskih kobasica i salama“ i dodjela nagrada najboljim kobasicama i salamama dan prije sajma u Hrvatskoj kući kobasica 17. ožujka 2023. godine.

Naš sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećem hrvatskom „gradu od kobasica“. Za vrijeme sajma organizirat će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održat će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Ove godine će kao posebnu atrakciju, naši majstori izraditi najdulju istarsku kobasicu na svijetu od 333 m dužine.

U sklopu ovogodišnje manifestacije početkom ožujka će se održati senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Ocjenjivanje će biti organizirano u 10 kategorija, a ocjenjivanje će provoditi vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i EU. Glavni organizator manifestacije je Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Naša želja je da u budućim vremenima potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao „zavičaj kobasica“ sa šest odobrenih objekata za proizvodnju postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU 2023.“ posjetiti više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Zbog velikog interesa za ovogodišnji sajam i puno novih atrakcija koje pripremamo pozivamo vas da na vrijeme rezervirate svoje mjesto. Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

Službena stranica: http://www.svpetarusumi.hr
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100067353487083

 

 

PROGRAM 9. MEĐUNARODNOG SAJMA “S KLOBASICOM U EU” 2023.
Sveti Petar u Šumi, 17-19. ožujka 2023.

Petak, 17. ožujka 2023. Hrvatska kuća kobasica

17:00                                    Otvorenje sajma

17:30                                    DANI HRVATSKIH KOBASICA I SALAMA- proglašenje šampiona sajma S klobasicom u EU za 2023. godinu

19:00                                     Gourmet „Klobasice i vino na moderan način“ i party dobrodošlice za šampione, medije i goste sajma

22:00                                     Završetak programa prvog dana

Subota, 18. ožujka 2023. Trg i sportska dvorana

10:00-22:00                       Trajanje sajma, cjelodnevni zabavni i gastro program

12:00                                     GOURMET – PARTNERI SAJMA

13:00                                     ISTARSKA PRAŠĆINA

15:00                                    IZRADA NAJDULJE ISTARSKE KOBASICE NA SVITU(333 M)

18:00                                     VII. SVJETSKO PRVENSTVO U NADIVANJU KLOBASICA NA BEKU I DEGUSTACIJA ISTARSKE KOBASICE

20:00                                    Predstavljanje vitezova od kobasica za 2023. i viteški wine tasting

21:00-3:00                           AFTER PARTY NA TRGU – zabavni program za mlade i goste sajma

22:00                                     Završetak sajmenog programa

 

Nedjelja, 19. ožujka. 2023. Trg i sportska dvorana

10:00-21:00                       Trajanje sajma, cjelodnevni zabavni i gastro program

12:00                                     Program za djecu i mlade

18:00                                     Izbor najljepšeg izložbenog prostora sajma

21:00                                     Zatvaranje sajma

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.