SMASH Homebrew Competition ekipa organizira prvi tečaj za pivske suce u Splitu

Hrvatska pivska scena postala je bogatija zahvaljujući ljudima koji stoje iza SMASH Homebrew Competitiona! Uvijek željni podizanja kvalitete pivske scene, Diano Jurić i njegova SMASH ekipa organizirali su tečaj za osposobljavanje pivskih sudaca

by Ribafish
0 komentar

Na splitskim Blatinama, od 18. do 21. siječnja 2024. održat će se tečaj nakon kojeg će polaznici bolje razumjeti sastojke, procese proizvodnje te prepoznavati okuse i arome piva.
– Na ovom tečaju sudionici će poboljšati svoje razumijevanje svih stilova piva. Proći će senzorni trening za neželjene okuse u pivi. Suci moraju biti sposobni prepoznati moguće defekte u pivu, poput oksidacije, infekcija kvascem ili drugih problema u proizvodnji. Moraju naučiti više o različitim vrstama hmelja, slada, kvasca te drugim sastojcima. Tečaj pomaže da steknu stručnost i dosljednost u ocjenjivanju piva na raznim natjecanjima ili događanjima – kaže nam Diano.


Tečaj će biti proveden prema Beer Judge Certified Program (BJCP) smjernicama, a vrhunski pivski stručnjaci Bojan Grdinić, Dimitar Jovanovski, Marko Ožegović i Ugo Stegnjajić će podijeliti svoje znanje i iskustvo s entuzijastičnim polaznicima.
– Postali smo prvi tečaj u Hrvatskoj koji je dobio priznanje od najvećeg svjetskog autoriteta za suđenje piva – BJCP! Kontaktirali smo ih i ovaj tečaj je dobio potvrdu da zadovoljava te visoke standarde BJCP-a što otvara mnoga vrata ljubiteljima piva koji žele produbiti svoje znanje i postati certificirani suci – kaže SMASH ekipa.

Amerikanci su već odavno standardizirali suđenje piva na slijepo i oformili taj cijeli program. Cilj BJCP programa je edukacija pojedinaca koji žele suditi pivima i jednog dana postati suci, za što također postoje definirani standardi. Ovo su prepoznali i entuzijastični pojedinci koji su se prijavili. Broj sudionika je bio ograničen na 20, a sva su mjesta bila popunjena u svega sat vremena!

Kao i na SMASH-u, ekipa je okupila odlične sponzore, bez kojih ne bi bilo moguće organizirati ovaj tečaj.
– Cro Craft, najveća trgovina craft pivima, dostave pića i najma opreme omogućila nam je dovoljan broj piva koji je potreban da se sam tečaj odvije. Pivovara 5th element dala nam je off flavour kitove koji su potrebni da polaznici prođu senzorni trening na željene ukuse u pivi. Meta Mate Hotel smjestio je suce za vrijeme trajanje tečaja, Plan B će našim predavačima i polaznicima osigurati odličnu hranu i atmosferu zadnji dan tečaja, a prostor za predavanja ustupilo je vijeće Gradskog kotara Blatine-Škrape – naglašava Diano.


Podsjećamo, SMASH je internacionalno natjecanje pivara koje se organizira svake godine u Splitu. Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža svake godine oduševe bogatim nagradama koje nisu uobičajene za pivska natjecanja. Ova pivarska četvorka i sama je sudjelovala na različitim domaćim i europskim natjecanjima, a njihova vizija je da SMASH homebrew natjecanje postane još veće i međunarodno priznato.
– Nastavite pratiti naše obavijesti jer ćemo vas uskoro informirati o novom datumu SMASH homebrewing natjecanja i hvala svima na podršci – zaključno će SMASH tim.

——————–

SMASH Homebrew Competition
Šoltanska 10, Split, Croatia

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.