Škrlet Garden Dream, MoslaVina: Nezaboravna večer u novouređenoj vinariji Trdenić

U sklopu poznate kutinske izložbe vina MoslaVina, obitelj Trdenić je na svojoj novoj terasi s bazenom i pogledom od milijun dolara priredila večeru sljubljivanja tradicionalnih moslavačkih jela s autohtonim sortama moslavačkog vinogorja

by Ribafish
0 komentar

Turistička zajednica Kutine i ove je godine organizirala izložbu MoslaVina s pratećim sadržajima, sjajan događaj koji je na prvo mjesto stavio lokalne sorte vina i domaće specijalitete.

Kako nismo istovremeno mogli biti na više mjesta, dogodine ćemo pametnije, smjestili smo se u našu omiljenu moslavačku rezidenciju Belajec i pješice uputili do parsto metara udaljene vinarije Trdenić.

Tradicija u vinogradarstvu i vinarstvu ove obitelji stara je gotovo jedno stoljeće, ali je moderna terasa s bazenom završena upravo to poslijepodne! Upravo je na njoj ovoga petka, pod obroncima moslavačke gore, okružen vinogradima s pogledom koji seže do Lonjskog polja, održan Škrlet Garden Dream.

Nakon pjenušca dobrodošlice i vrlo ugodan live glazbeni program krenulo se s jelima. Sljubljivanje je vodio poznati sommelier Tomislav Jakopović, a na jelovniku su bili Gic gic kanapei, Moslavačka krumpir juha, Široki rezanci u bećarskom paprikašu, Lungić Veselog Moslavca i domaća štrudla od jabuka s makom.

Pjenušac i škrleti Vinarije Trdenić, Vinarije Florijanović, Vinarije Belajec te Iconic Lagene Winery bili su ipak glavni akteri večeri, što nam je svima lijepo sugerirao Oliver Mlakar ovog eventa sommelier Tomislav Jakopović koji je naglasio: „Moslavina je mala vinska regija koja ima strašan potencijal, ne samo u sorti Škrlet već i u drugim sortama poput Pinota, Rizlinga ili pak Traminca. Zbog terroira koji može pružiti svježa ljetna vina, izvrsna je klima za pjenušce i rose vina kao i za ozbiljna vina za odležavanje. Širina koju u vinima pruža Moslavina je jedinstvena, stoga svi vinoljupci koji posjete Moslavinu i kušaju moslavačka vina, ali i tradicionalna jela ostanu iznenađeni potencijalom i kvalitetom te se uvijek požele vratiti“.

Jedan od najbitnijih vinskih novinara regije, Ivo Kozarčanin, istaknuo je: „Moslavina senzacionalna vinska regija koja je u svjetskim i hrvatskim razmjerima jako mala međutim ima tri nevjerojatno lijepe sorte koje uspijevaju u Moslavini, a uz moslavac i dišeću raninu škrlet je svakako na prvome mjestu. Sorta je to koja ima ogroman potencijal i koja može dati vina različitih stilova kao što su pjenušci, mladi škrleti, vina koja su odležana, zatim macerirana vina te vina koja, mogu čekati i nekoliko godina da izađu pred publiku.“

Obitelj Trdenić pokazala je i ovaj put svoju ljubav prema vinima, lokalnoj hrani, tradiciji i svojoj Moslavini. Od srca preporučujem uživanje u njihovim vinima i prelijepom zalasku sunca, a još kad upoznate Grgu i Jakova, nevjerojatno živopisne najmlađe članove obitelji Trdenić, uvijek ćete se vraćati! Zabilježite svibanj 2023. za novu izložbu MoslaVina, ali Moslavina je na samo sat vremena vožnje od Zagreba…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.