Rampa Grill & Bar: Burgeri i pljeske umjesto starog Pere Pilićara na placu na Savici!

by Ribafish
0 komentar

Dobro, bila je na tom mjestu i pečenjara Savica, ali za sve one starije stanare ovog zagrebačkog kvarta, ovo sigurno budi uspomenu. A meso im je izvrsno, i ne samo meso…

Dugo sam vremena bio jednosmjerno zaljubljen u jedno prekrasno biće na Savici, pa sam se ubrzo uvjerio u visoku kvalitetu bureka kad bih tužan išao doma. Onda je tu niknula i točionica piva i još puno zgodnih stvari dok se tijekom pandemije nije otvorila i Rampa!


Rampu drži Arči, stari znanac iz All Ina, koji je s par frendova i roditeljima prvo krenuo s manjim prostorom s druge strane placa, ali sad na ovom novom na dva floora ima i bar i grill. Baza lokala je na burgerima koje potpisuje Đorđe Badrljica, grill majstor sa zanatom ispečenim na Cipru. Tamo je naime pripremao burgere Amerikancima, što je stvarno dobra preporuka za ovaj posao. Đole definitivno zna razliku između burgera i pljeskavica, koje mu također nisu strane, pa je gurmanska pljeska treća najtraženija klopa u lokalu uz neizbježne ćevape.


Meso je miks junetine i svinjetine, u gurmansku ide i slanina i sir, Đorđe se glatko nasmijao kad sam ga upitao da mi oda tajnu stvarno izvrsnog mesa kojeg sam nabavlja, priprema i peče, a od konkurencije u Zagrebu istaknuo jedino Kostu. Porcije su velike, burger 200, pljeska čak 380 grama, pecivo se nabavlja od provjerenog dobavljača Miška iz Soblinca, koje je iskreno meni izvrsno dok je toplo, ali ujutro mi se dosta sasuši. Što samo govori o meni, kapacitetu i hrani koja se ne baca…


„Rampa je za ljude koji su otišli na plac i žele se najesti, ili popodne pogledati tekmu uz koji gemišt ili pivicu. Nema neke velike filozofije, kvalitetno meso (Dolac, Martinjak), velike porcije i ljubav prema kvartu u kojem sam odrastao i sad mu se vraćam.“ Rekao je vidno umoran Arči kojem nužno treba koji konobar, pa ako znate nekog, ne budi vam teško!


U ponudi su, dok ne slože par specijala, tri klasična burgera, mazalice s izvrsnim umakom od majoneze, vrhnja, češnjaka i još nečega što zatvara puni okusni krug, a šiš ćevap je baša kako treba biti – brutalno ljut. Burgeri su ukusni, sočni, veliki, value for money, gurmanska pljeska mrvicu pretanka za moj ukus (ali to je takav stil) izvrsno spojena s lepinjom, a ćevape smo ostavili za drugi put.


Uglavnom, ako ste za stvarno dobar roštilj, graševinu i frankovku Papak iz Iloka i neko od klasičnih ili craft pivica u ponudi (trenutno Staročeško točeno, uskoro i Varionica!) svakako prođite preko Savice i uživajte!

 

Rampa Grill & Bar
Lastovska 2a 10000 Zagreb
Telefon 01/6277-665
Dostave preko aplikacija Bolt, Wolt, Glovo
Facebook https://www.facebook.com/stoprampa

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.