Pub 022, Šibenik: Sjajno novo urbano mjesto za ljubitelje crafta!

Šubićevac je bogatiji za lokal kakav nam treba u svakom kutku domovine, s kvalitetnom glazbom, educiranim osobljem, uredno, kulturno i s jako dobrim craftovima sa svih strana Hrvatske!

by Ribafish
0 komentar

Šibenik najčešće doživljavamo šetnjom obalom uz sve čišće more, kao i odnedavno osvajanjem prekrasno uređenih gradskih tvrđava. Upravo u blizini dvije od njih i svega 300 metara udaljen od stadiona NK Šibenik, na Šubićevcu se ovih dana otvorio Pub 022, novo utočište ljubitelja dobrog piva, urbane muzike i vrhunske atmosfere.

Vlasnička struktura je podijeljena na četvero ljudi, a mi smo proćakulali s jednom četvrtinom, odnosno Vedranom Škugorom, vlasnikom i master brewerom Pivovare 022 koja već godinama poji Šibenčane i prijatelje kvalitetnim napicima od ječma, hmelja, vode i kvasca.

„Dugo smo tražili lokaciju i konačno je uspjeli pronaći na adresi Put Luguša 1 te otvorili 5. travnja 2023. Bolje da ne znate kako je lokal izgledao prije nego što smo krenuli u renovaciju, ali danas smo ponosni na sve. Naravno, ostalo je još nešto detalja za dovršiti, ali morali smo više otvoriti, što se pokazalo kao jako dobra ideja jer smo za sada krcati! Tome je uvelike doprinijelo što smo upravo na dan otvorenja u polufinalu kupa dobili Dinamo, a kako nam je stadion iza ugla, kakva je to fešta bila…“ priča nam Vedran dok polako pijuckamo craftove s jedinstvenim imenima u vidu brojaka posvećenih njegovom voljenom gradu.

Sve hrvatske pivovare 30: Pivovara 022, Šibenik

Pub 022 ne drži se isključivo craftova, kojih osim na osam točionika i u bocama ima ukupno četrdesetak (uz Vedranova četiri stila, izdvajaju se i piva zagrebačkog Pulfera i Mlinarice, Familije, Šibenske pivovare…), već su tu i Budweiser i Brooklyn IPA, vinska karta je još u izradi, trenutno su na karti vina Šibenske vinarije, a dosta je jaka ponuda rakija.

„Ovo je tek početak i zagrijavanje, istražujemo i publiku i sebe, radimo na angažiranju mladih pop, rock i blues bendova i pjevača uglavnom iz Šibenika, ali i regije i cijele zemlje, a svaka povratna informacija nam je jako bitna. Osim svirki, planirani su u Pub kvizovi, Stand up komedije, gostovanja pivara i još puno toga. Ne radimo lokal za sezonu nego za cijelu godinu i želja nam je da se ljudi dobro osjećaju uz prvu jutarnju kavicu od 7.30, pa sve do zadnje kapi piva iza ponoći za vikende.“ Nastavio je Vedran.

Jako je dobro što se cijela ideja Puba 022 bazira na domaćoj priči, pa se nadamo da će se količina od 6.000 litara piva koje Vedran skuha kroz mjesec dana uskoro poduplati, a mi i dalje uživati u starim i novim stilovima koje nam neumorno vari ovaj vječni mladić.

„Na točioniku su trenutno 83:82 – Golden ale, 1646 – Pale ale, 1066 – California common te Skalina 2851 – lager. Uglavnom, naša piva imaju priču, a kakvu, dođite i uvjerite se sami.”

„Kad odradimo probni period i okupimo stalne goste, pripremamo se otvoriti i kuhinju, za početak s ne previše vrsta jela koja bi se bazirala na tome da prate naša piva. Također, počeli smo uređivati i okoliš, uskoro otvaramo i vanjsku terasu, a ulažemo i u dotjerivanje boćališta pored Puba. Tu su i naše nesvakidašnje svirke, od 10 ujutro vikendima, kao i četvrtkom od 18.00. Želimo privući ekipu 35+, pa su nam tako i cijene stvarno vrhunske tijekom perioda ugrijavanja – pola litre piva je trenutno po 2,5 eura.“ dovršava ovaj velik čovjek, a mi svečano obećavamo da ćemo češće dolaziti na ovo svetište craft piva i dobre atmosfere Krešimirova, Arsenova i Draženova grada.

Vidimo se na Šubićevcu u Pubu 022!

Pub 022
Put Luguša 1, Šibenik (Šubićevac)
095 874 2729
info@pivovara022.hr
pivovara022.hr
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090083610859

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.