Fine stvari u Zagreb dovode Kilchoman European Tour – ako ste ljubitelj viskija, ovo ne smijete propustiti!

Selektori najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku, Fine stvari, početkom svibnja u Zagreb dovode uži tim višestruko nagrađivane obiteljske škotske viski destilerije Kilchoman. Ovom prilikom bit će organizirano podnevno druženje u lokalu u Cankarevoj 5 a u večernjim satima ekskluzivna degustacija s finim zalogajima za svega 25 uzvanika u zagrebačkom hotelu Esplanade.  

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Kilchoman European Tour je turneja Kilchoman Land Roverom od preko 8000 km u 13 europskih zemalja za koju je posebno buteljirano 3.325 boca viskija koji su sazrijevali u bačvama od burbona i porta. Ova događanja su jedinstvena prilika za hrvatske ljubitelje viskija i kolekcionare da si priušte vrhunski proizvod koji na hrvatskom tržištu inače nije i neće biti dostupan.

Povodom gostovanja 6. svibnja 2023. od 12 do 15h u lokalu Fine stvari u Cankarevoj 5 bit će organizirana degustacija četiri vrhunska viskija iz palete Kilchoman od kojih će tri ovom prilikom imati hrvatsku premijeru. Ulaznice za podnevno događanje na kojem će biti moguće kupiti bocu iz ograničene serije Kilchoman Tour Edition 2023 dostupne su na webshopu Finih stvari (finestvari.hr) po cijeni od €15 te uključuju i poklon čašu za viski.

Na večernjem događanju u Hotelu Esplanade isti dan od 19 do 22h posjetitelje očekuje tasting selekcija Kilchomanovih viskija koju će voditi gospođa Catherine MacMillan. Druženje će se nastaviti na terasi Oleander uz domjenak. Ulaznice za večernje događanje po cijeni od €125 dostupne su na webshopu Finih stvari (finestvari.hr) te uključuju bocu viskija iz ograničene serije Kilchoman Tour Edition 2023 i prigodni poklon.

Kilchoman je jedna od rijetkih europskih destilerija koja za proizvodnju viskija koristi ječam u potpunosti proizveden na vlastitoj farmi. Osnovana 2005. godine u vlasništvu je obitelji Wills koja zadržavanjem svih dijelova proizvodnog procesa na škotskom otoku Islay, čuvenom po nekim od najstarijih i najboljih viskija na svijetu, njeguje tradiciju zaslađenog, destiliranog, sazrelog i buteljiranog viskija na jednom mjestu što se stručnom terminologijom onda može nazivati Single Farm Single Malt Scotch Whisky.

“Dolazak Kilchomanovog tima velika je stvar za Zagreb i Hrvatsku jer nas po prvi puta smješta na mapu tržišta koja su ranije bila rezervirana isključivo za zapadnoeuropske zemlje. Ovo je sjajna prilika da si ljudi priušte vrhunsku bocu a i isprobaju nekoliko novih”, poručuje Zlatko Ivkić, direktor Finih stvari.

Fine stvari su selektor i distributer najfinijih alkoholnih destilata za Hrvatsku koji potiče odgovorno konzumiranje alkoholnih pića. Inače organizator kultnog Whisky Leaks događanja, Fine stvari nisu samo mjesto kupovine vrhunskih pića, nego i razmjene znanja za sve vrsne poznavatelje svijeta destilata ali i one koji ga tek otkrivaju. Tako se ovdje od otvorenja u jesen 2022. godine redovito održavaju tematske radionice pod vodstvom industrijskih eksperata koji kroz neformalna druženja i degustacije govore o uzbudljivoj povijesti vrhunskih pića, tipologijama i načinima proizvodnje.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.