Poreč je organizirao jedan od najboljih craft festivala u regiji

by Ribafish
1 komentar

Istra & craft beer festival se smjestio na porečkoj rivi i po meni bio jedan od najboljih u zadnje vrijeme. Ono što je nekad počelo s djelovanjem u zagrebačkoj Dubravi s okupljenih desetak craft pivovara na jednome mjestu, i to u trgovačkom centru s dnevnim koncertima na vanjskoj pozornici, šest godina kasnije danas ima svako veće mjesto u Hrvatskoj.

I tako negdje vlasnik birtije izbaci stolove i postavi pet točionika, negdje pola piva uopće ne dođe, a negdje to sve ode u neki bolji smjer i uspije zadovoljiti i publiku željnu noviteta, i organizatore jer je sve krcato i pivare koji prošire svoju priču, nauče nešto neke nove ljude i još i fino zarade.

No, ajmo vidjeti koji su to kriteriji po kojima bi i dalje trebalo organizirati ovakve fešte, dakle, mislim da je jako bitna brojnost pivovara kao i raširenost po cijeloj zemlji ako ne i šire. Poreč je ugostio 17 pivovara i MAS Plenum, a ja sam prvi put probao Suxo i Bruman. I drugi put Varaždinsko, s tim da se ovog puta sjećam okusa. Bruman na istarskom znači dobar, kvalitetan, pravi, a bogami je ovoj ekipi iz Buzeta to uspjelo ubaciti u Pale Ale koji je bio najugodnije iznenađenje drugog izdanja porečkog festivala.

Varionica ide sve više, Primarius mi je i dalje omiljen, Nova Runda mi je malo čudna s bistrom C4, Mlinarica je krenula opako po festivalima, tko danas uspije pratiti sve 82 craft pivovare u Lijepoj našoj, skidam mu kapu!

Glazba je bila više nego ugodno iznenađenje s tri stvarno jaka imena, Rundekom, Jurom Stublićem i Filmom te Pipsima, Vojkom V i Rambo Amadeusom. Skidam kapu. Lokacija savršeno upiknuta, svatko je mogao ući kad je htio, a ako ste tih dana šetali Porečom, niste mogli profulati šator. Organizacija i detalji su isto dovedeni do maksimuma. Nije se forsiralo da se radi od podneva jer se pivari više umore od stajanja nego što se popije piva, a od 17.00 je stalno bila neka akcija, pivske radionice, pub kvizovi, nagradne igre i pivska putovnica sa skupljanjem pečata za svaku pivovaru iz koje ste popili pivkana.

Na kraju, dvije vrste burgera, jedna tek prosječna, ali i izvanredan, jedan od top pet u Hrvatskoj, svaka čast Burgerija, ma gdje bili!

Ponosan sam što sam još uvijek nekakav dio te craft priče u Hrvata i komšija, dio slagalice u kojoj se rade dobre stvari i u kojoj Jakov Kolega sve bolje i pametnije organizira te craft festivale, vidimo se uskoro i u Dubrovniku i Vinkovcima i Sisku i svugdje gdje su ljudi željni dobre kapljice. Hvala Poreč, piviliiiii!

Fotke: Manuel Paljuh, detalji na stranici:
https://www.istracraftbeer.com/piva-na-festivalu

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Mlinarica poziva na predstavljanje Sourise soura uz brutalne popuste na ostala piva! - Ribafish 25 svibnja, 2020 - 19:49

[…] Poreč je organizirao jedan od najboljih craft festivala u regiji […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.